(RECEPT) Čaj za detoks pluća koji štiti od respiratornih infekcija

Autor:

Lifestyle

09.04.2020

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus, čija je pandemija u toku, najviše napada pluća. Klinička slika kod obolelih ukazuje na to da slabosti ovog organa mogu da prouzrokuju dodatne komplikacije i otežaju lečenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato je važno da se na vreme misli o zdravlju pluća i redovno čiste od otrovnih naslaga koje smo uneli preko hrane, ili još gore, preko duvanskog dima.

Čaj za detoksikaciju pluća je najbolje rešenje kako bi se održalo njihovo zdravlje i funkcionalst u organizmu, jer jaka pluća znače i otpornost na svaku vrstu respiratornih infekcija.

Za pripremu detoks čaja potrebno je:

  • komadić đumbira/1 kašičica sušenog đumbira u prahu
  • 1 štapić cimeta/1/2 kašičice cimeta u prahu
  • 1/2 kašičice bosiljka (suvog ili svežeg)
  • 1 kašičica sušenog začina origana
  • 3 zrna bibera
  • 1/4 kašičice semenka komorača
  • prstohvat kumina

Priprema:

Sve sastojke potrebno je dodati u 2 šolje ključale vode. Čaj kuvajte 10 minuta, a zatim ostavite da malo odstoji. Procedite i popijte čaj.

Pijte ovaj čaj nekoliko dana preventivno kako bi se pluća očistila. Ukoliko kašljete ili imate određene respiratorne probleme, konzumirajte čaj dok ne primetite da olakšano dišete i da tegobe nestaju.

Napomena: Ako imate bilo kakve tegobe, prvo se obratite stručnjaku, a zatim koristite čaj u konsultaciji sa vašim lekarom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading