(RECEPT) Smuti činijica: Vitaminska bomba koja vraća vitku liniju i daje snagu!

Autor: Republika

Lifestyle

05.03.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste već čuli da je doručak jako važan obrok i ne bi trebalo da ga preskačemo. Ukoliko želite da se napunite energijom "čim otvorite oči", a usput i rešite suvišnih kilograma, imamo sjajno rešenje za vas! Predlažemo vam ukusan obrok krcat hranljivim sastojcima, takozvanu smuti činijicu.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osim što pomaže u mršavljenju, gubitku masnih slojeva sa stomaka i stanjivanju struka, odličan je saveznik u održavanju zdravlja i dugoročnom gubitku kilograma, uz uslov da je konzumirate ujutru umesto nezdravih varijanti doručka kao što su peciva od belog brašna, ili još gore - brza hrana.

SASTOJCI ZA SMOOTHIE:

- 2 kašike samlevenih semenki lana

- 100 grama borovnica (svežih ili smrznutih)
- 1 banana
- 1 kašika narendanog đumbira
- 65 grama mladog spanaća
- 2 dl vode
- sok od pola limuna

 

 

DODATAK:

- malo zobene kaše

- koštunjavo i sveže voće po izboru
RepublikaFoto: Photo by Ali Yahya on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sve sastojke za smuti promešajte u blenderu. Smuti zatim stavite u činijicu. Dodajte ranije pripremljenu zobenu kašu, šaku oraha, lešnika ili badema, zatim malo svežeg voća po izboru.

Banane su bogate kalcijumom, vlaknima, prirodnim šećerom i antioksidansima, vrednim hranljivim materijama koje telu osiguravaju energiju i održavaju zdrav nivo šećera u krvi. Banana takođe pomaže telu da apsorbuje što više hranljivih stvari, pa tako podstiče zdravu probavu i čišćenje tela.

 

 


Đumbir, između ostalog, suzbija apetit i ubrzava metabolizam, a borovnice deluju i kao diuretik, zbog čega pomažu u eliminisanju viška vode iz tela.

 

 

Spanać je bogat izvor gvožđa, kalcijuma, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći deo ''lekovitih'' svojstava spanaća, a prvo je u nizu zdravlje vaskularnog sistema.

 

 


Semenke lana štite od kardiovaskularnih bolesti, snižavaju holesterol, pomažu prilikom mršavljenja, čiste organizam, stabilizuju nivo šećera u krvi, poboljšavaju probavu.

 

 

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading