Da li čaj može da se pokvari? Imamo odgovor!

Autor:

Lifestyle

22.02.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mnogim kućama, kutije čaja mogu stajati u fiokama jako dugo, skoro da i zaboravite da su tamo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Onda, jednog dana, poželite da popijete šoljicu čaja ili odlučite da ga pripremite za svoje goste, ali na kutiji u vašoj kuhinji stoj rok trajanja. Zbog toga mnogi od nas imaju dilemu u vezi s tim može li se čaj stvarno pokvariti.

O čemu je zapravo reč?

Iako je na svakoj kutiji čaja koju kupite u samoposluzi naznačen rok trajanja, on se više odnosi na vreme do kog biste trebali iskoristiti čaj pre nego što izgubi ukus. Dakle, ne mora značiti da će se pokvariti nakon tog roka, ali ukus će najverovatnije iščeznuti što vam duže odstoji.

Preporučljivo je da čaj čuvate na suvom i mračnom mestu, kao što je ostava. Takođe, izbegavajte izlaganje čaja povišenoj temperaturi i svetlosti jer tako on brže postaje užegao, piše Pop Sugar.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog roka trajanja, pomirišite kesicu čaja. Ako ne osećate nikakvu aromu, možete ga baciti. Ne preporučuje se da vam jedno pakovanje čaja traje duže od godinu dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading