RUSKE METODE ZA OBLIKOVANJE TELA: Bolji sportski rezultati bez hemije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je smanjiti unos mesa (belančevina) jer to opterećuje srce i izvlači kalcijum iz kostiju. Umesto njih, povećajte unos složenih ugljenih hidrata, savetuje naturolog Nazarov.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz prvanu ishranu, vežbanje je efikasnije

 

Velika je zabluda da su za postizanje vrhunskih rezultata u sportu presudne fizička snaga i spremnost. Važan korak u ostvarivanju zadatih ciljeva je uspostavljanje ravnoteže sa samim sobom, unutrašnjeg mira, upravljanje sopstvenom energijom, a onda će i fizička spremnost više doći do izražaja. Ruski naturolog Georgij Nazarov savetuje kako da poboljšate sportske rezultate bez hemije i na prirodan način.

USAVRŠAVANJE ISHRANE

- Postoji velika razlika između evropskih i azijskih sportista u bavljenju sportom. Profesionalni sportisti u Evropi često završe sa dosta zdravstvenih poremećaja. Na istoku se sportisti u poznim godinama intenzivno bave sportom i rade stvari koje teško padaju evropskim 20-godišnjacima. Takav pristup je humaniji, jača zaštitni sistem, omogućava stalno pomeranje granica i započinjanje bavljenja sportom i u kasnijim godinama. Ako se pažnja obraća samo na telo, mi samo delimično napredujemo - ističe Nazarov i daje preporuke kako da dođete do boljih rezultata uvođenjem jednostavnih navika.

 

 

 

Naime, ruski naučni eksperiment sa profesionalnim sportistima pokazao je da oni mogu postići trajno bolje rezultate ukoliko koriste biljku adaptogen Eleuterokok, sličnu žen-šenu, kaže naturolog.

- Ovu biljku koriste ruski sportisti da povećaju snagu i izdržljivost. Mnogo brže se oporavljaju nakon napornih treninga - ističe naš sagovornik.

Znatno bolje rezultate mogu postići i usavršavanjem ishrane.

- Sportisti ishranu uglavnom baziraju na unosu kalorija i belančevina, što je greška. Preveliko unošenje belančevina je opasno jer opterećuje srce, utiče na povećanje holesterola, remeti vrednost PH krvi i izvlači kalcijum iz kostiju. Glavni deo hrane sportista bi trebalo da se bazira na složenim ugljenim hidratima jer na taj način regulišu snagu i izdržljivost, utiču na normalizaciju PH krvi. Ona postaje kiselija zbog korišćenja mesa, šećera i ugljenih hidrata. Unosom složenih ugljenih hidrata može se napraviti balans. Takođe, oni nam obezbeđuju snagu na duže staze - kaže Nazarov.

BADEM I ALGE

On savetuje korišćenje integralnog hleba pripremljenog bez kvasca, pitu od pravih integralnih kora. Umesto šećera, treba koristiti malteks, jesti voće i suvo voće. Preporučuje i krompir pripremljen sa ljuskom, palentu, pasulj.

 

 

 

- Za dobre rezultate važno je korišćenje pšeničnih klica uz svaki osnovni obrok jer one sadrže dobre složene ugljene hidrate i kvalitetne belančevine, obilje minerala i vitamina naručito iz B grupe. Sirovi badem uz svaki osnovni obrok ili lešnik imaju takođe dobro dejstvo, ali ne i kikiriki jer je znatno složeniji za varenje i često je izvor aflatoksina, koji je pogodan za razvoj raka i utiče na rad jetre. Korišćenje algi omogućava unošenje značajne količine organskog joda, koji se iskorišćava samo u meri u kojoj je potrebno, a daje mnogo energije, pozitivno utiče na metabolizam, rad zaštitnog sistema, što je problem kod profesionalnih sportista zbog napornih treninga - zaključuje naturolog.

Materijal o ovoj temi sadržan je u knjigama "Tajne pravilne ishrane", "Tajne zdravog srca", "Tajne čišćenja mozga" i "Zdravlje bez kompromisa", kao i na sajtu www.georgijnazarov.rs.

Savet +

  • Odmorite se od hrane. Uvođenje dana odmora od hrane podstiče proces regeneracije tkiva i oporavak od povreda, da organizam bude funkcionalno mlađi i da duže kvalitetno funkcioniše.
  • Limunada s medom. Kada je neophodan oporavak i da brzo povratimo snagu dobro je da popijemo čašu ceđene limunade sa ušećerenim medom.
  • Ledena voda. Korišćenje ledene vode ima snažan uticaj na lučenje endorfina i samim tim stvaranje prirodnog podsticaja organizma u ostvarivanju boljih rezultata. Ledena voda deluje kao prirodni doping, nije štetna. Bilo da je u pitanju potapanje u kadu sa ledenom vodu, kupanje u snegu ili kontrastno tuširanje ima značajan uticaj na poboljšanje rezultata. Na to se treba postepeno privikavati.
  • Psihološki rad. Veoma je važan i pravilan psihološki rad sa sportistima. Svako od nas se povremeno nalazi u stanju samohipnoze. To je, recimo, kada smo preumorni, onda se automatski uključi mehanizam oporavka organizma i kada se on najbolje i najbrže oporavlja. Važno je naučiti da svesno koristimo to stanje, da ne čekamo da dođemo do krajnjih granica umora. To je takozvano samoprogramiranje. Na osnovu toga su napravljeni brojni programi u SSSR.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading