Zbog ove tri greške vaš krompir iz rerne nije hrskav spolja, a mekan iznutra!
Pečeni krompir u rerni može da bude pravi delikates a može i da završi kao neukusan prilog, pun ulja, sirov i tvrd iznutra, a sav mekan i bez korice spolja. Razlog tome mogu biti tri glavne greške, za koje mnoge domaćice i ne znaju da se mogu lako izbeći.

Prethodno je, naravno, važno da ispunite osnovne uslove, a to je da kupite svež krompir i da izaberete pravu sortu za pečenje.
Ako ste to uradili kako treba, dovoljno je samo da primenite ova tri trika i glavne greške pri pečenju krompira ćete lako izbeći.
1. Krompir uvek treba kratko obariti pa peći
Kako se to radi? Za početak, vrhunski kuvari će vam preporučiti da oljušten krompir koji ste isekli na željene komade obarite u vodi sa malo sode bikarbone! Uputstvo i recept ćete naći OVDE.
Zatim, treba da pripremite površinu obarenog krompira za pečenje, tako što ćete ga dobro ocediti u metalnom situ (đevđiru), snažno tresući ručke. Time se na površini krompira stvara deblja skrobna skrama koja će se divno ispeći u rerni i dati posebnu hrskavost vašem pečenom krompiru.

2. Krompir treba da se peče raširen u plehu
Osnovna greška domaćica je da pretrpaju pleh ili pekač krompirom i usput ga zaliju uljem da "ogrezne". Rezultat? Može biti samo krompir "kuvan" u dubokom ulju, a tu nikakve reš korice nema.
Kratko obareni krompir čiju ste površinu pripremili za pečenje treba pomešati sa malo ulja i začina po želji, pa rasporediti u plehu (i to najbolje na pek papiru) tako da svaki ima dovoljno prostora da bude ispečen sa svih strana.
3. Krompir treba da se meša, ali pažljivo
Nije lako gurnuti krompir u rernu i "zaboraviti ga" a dobiti vrhunski pečen prilog. To je, zapravo, skoro nemoguće.
Pošto se krompir peče barem 30 minuta (i to ako je prethodno malo obaren), i to na temperaturi između 200 i 220 C stepeni, neophodno je da ga proverite barem na svakih deset minuta.
Pri tome, treba ga malo promešati pa i okrenuti, a minimum je da bar dobro protresete pekač i pritom se trudite da se krompiri malo okrenu.
Obavezno probajte krompir i tek kad ste zadovoljni ukusom i sigurni da je i iznutra mekan i spolja hrskav, možete ga poslužiti gostima.


STARINSKI RECEPT ZA NAJBOLJE TESTO IKADA: Može da stoji SEDAM DANA, ovo je kec u rukavu vrhunskih domaćica!
0
10 NAJČEŠĆIH GREŠAKA U KUVANJU: Neke lekcije koje su vam prenele mame i bake nisu baš uvek tačne!
0
(VIDEO) Ceo život pogrešno sečemo luk! UOPŠTE NAM NIJE POTREBAN NOŽ
0
NEĆETE MORATI DA STREPITE PORED ŠPORETA: Uz ovaj jednostavan TRIK sprečićete jelo da POKIPI!
0
VRELE POZE KOJE PRODUŽAVAJU UŽITAK! Ove cake u krevetu dovode do EKSPLOZIJE OBOSTRANOG ZADOVOLJSTVA

JOD – RECEPT ZA DUGOVEČNOST
Rezultati studije Randers-Skagen objavljene na sajtu The National Center for Biotechnology Information, dokazuju da je ishrana bogata jodom...

PROVERENI SAVETI FBI AGENTA: Ovo su sigurni ZNACI da vas partner VARA!
Ako imate predosećaj da vas partner vara, velika je verovatnoća da ste u pravu, kaže bivši FBI agent Tomas Martin.

OVI HOROSKOPSKI ZNACI SU NAJGORI PRIJATELJI: Bežite od njih, oni su samotnjaci!
Iako prijateljstva mogu trajati ceo život, većina se ipak u nekom trenutku "raspadne". Potrebno je mnogo vremena, truda i razumevanja da...

GUGL MENJA NAVIGACIJU U MAPS APLIKACIJI: Više nećemo dobijati najbržu rutu
Značajna promena Google Maps navigacije omogućiće da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja...

GOTOV ZA 5 MINUTA! Zdrav domaći krem od lešnika
Omiljni nugat krem u zdravoj varijanti oduševiće celu porodicu, a posebno vaše mališane

Strašno grešite ako bacate PETELJKE od jagoda: One mogu da budu LEK i saveznik u očuvanju LEPOTE!
0Važno je da u svrhu lečenja koristite isključivo organski gajene jagode!

OVA TRI ZNAKA OČEKUJE VELIKI NOVČANI DOBITAK U MAJU! Ruski astrolog tvrdi da dolazi mesec promena
0Maj je mesec veliki promena, Venera ulazi u znak Bika i svima nam donosi talas pozitivne energije.
KOMENTARI 0