NAJZAD - SAVRŠENA HRANA! Napravite džem od slanine!

Autor:

Lifestyle

03.01.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi dobro znamo šta su čvarci - bombone od svinje! E, pa sad imamo i nadogradnju, jer ako vam te bombone nisu bile dovoljne i osećali ste kao da nešto nedostaje na ovome svetu, ne morate više da tražite savršeni slatkiš, tu je - pred vama - džem od slanine!

RepublikaFoto: pixabay.com
Slanina nas održala, njojzi hvala!

Da biste postigli savršenstvo i dostigli blaženstvo, potrebni su vam sledeći sastojci:

* 750 - 800 grama slanine
* 4 velika iseckana luka
* 1/4 šolje braon šećera
* 1 kašičica crnog bibera
* 1/2 šolje vode
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 2 kašičice putera
* 2 kašičice balzamika
* 1 kašičica soli
* 1 prstohvat ljute mlevene paprike
* 1 1/2 kašičica majčine dušice

via GIPHY

Priprema

Stavite slaninu u veliki tiganj i pržite je na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, a istopljena mast ne počne da se peni (za to će vam biti potrebno oko 10 minuta). Potom izvadite slaninu i procedite mast koju ćete da sačuvate. Kada se slanina ohladi, iseckajte je na sitne komade.

Tiganj vratite na srednju vatru i stavite dve kašičice masti od slanine i puter. Potom prodinstajte luk i so, dok luk ne postane providan i mekan (za šta će vam biti potrebno 5 - 10 minuta).

Zatim treba da umešate braon šećer, kašičicu majčine dušice, crni biber i ljutu papriku u luk i potom dodate slaninu. Sipajte vodu i kuvajte dok džem ne postane boje cigle i dobije potrebnu gustinu (završićete posao u roku od 10 do 15 minuta).

Sklonite tiganj sa vatre, umešajte balzamiko, maslinovo ulje i preostalu majčinu dušicu, pa na kraju promešajte sve dok se ne sjedini. I - savršensto je tu! Prijatno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading