Ako ste na dijeti možete slobodno da se opustite i nazdravite sa ovim pićima

Autor: Kurir, Republika

Lifestyle

02.01.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moramo da priznamo da novogodišnji praznici nisu idealno vreme da držite dijetu, ili generalno da vodite preterano računa o zdravoj ishrani, piše Elle.rs Svesni toga, analizirali smo malo koja to alkoholna pića možete da popijete (naravno, u nekoj meri) a da pri tom ne poremetite svoj režim ishrane, ili bilo kakvu vrstu dijete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Crno vino

Crno vino po običaju ima manje kalorija od belog, a savršeno ide uz crveno meso. Inače, crveno vino pomaže u smanjenju holesterola, bilo da je merlot ili cabernet vrsta, jer su puni antioksidanasa i imaju manje sulfita, što odmah uslovljava manji rizik od mamurluka.

Belo vino

Ukoliko niste ljubitelj crnog vina, savršena alternativa je belo. Samo vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše, jer su studije pokazale da belo pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu, pa se malo zanesemo u količini. Belo sadrži skoro ista svojstva kao i crno, samo mu je nivo antioksidanasa manji.

Tekila

Ako niste znali, vaše omiljeno piće, tekila je napitak koji nema glutena, a pravi se od minimum 51% fermentisane i destilovane agave. Ukoliko je pijete čistu, možda će vam goreti usta, ali nećete imati glavobolju ceo dan. Tekila u spoju sa ostalim pićima, pogotovo sa slatkastim sokovima može da izazove migrenu.

Vodka

U jednoj čaši vodke postoji samo 97 kalorija, što je čini savršenim pićem za novogodišnji provod, s obzirom da u jednoj vinskoj čaši ima 100 kalorija. Pijte je čistu, bez dodatnih alkoholnih pića ili sokova, eventualno dodajte kiselu i limetu, ili limun kao detalj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kuvano vino

Kuvano vino spada u najomiljenije zimske napitke s kojim se širom sveta nazdravlja na trgovima svetskih metropola. Ovakvo vino deluje na vas poput čaja, zaustavljajući prehladu i bilo kakvu upalu, ukoliko u njega stavite cimet koji reguliše nivo krvi i narendate koru pomorandže koja je bogata vitaminom C.

Šampanjac

Kakav bi to bio Božić ili Nova Godina u kojoj niste popili bar jednu čašu šampanjca? Ne dozvolite da vas grize savest, običan šampanjac ima samo 91 kaloriju po čaši.način kuvano vino dobije poseban ukus.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading