Zadravo i ukusno: Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila!

Autor: stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

07.12.2019

05:14

Božićni post je krenuo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila.

youtube.com/Moja mala kuhinja
Foto: Ilustracija

Ovo je idealno jelo za vreme posta od kojeg ćete pucati od zdravlja:

Sastojci:

  • 350 g bukovača
  • 4 krompira
  • 4 šargarepe
  • 3 sveže paprike
  • sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire)
  • so
  • začini po želji

Priprema:

  • Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.
  • Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.
  • Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.
  • Peći u rerni dok voda ne ispari.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading