Sok od paradajza na starinski način: Ovo je recept bez konzervansa, a glavna fora je u pripremi flaša!

IZVOR: Republika

utorak, 29. 10. 2019.| 05:14

0

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa! Tako se sprema i ovaj kuvani paradajz.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu
pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cedaljki. Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Lopovski maniri hotelskih gostiju: Šta kradu Francuzi, šta Italijani i Holanđani, čemu ne mogu da odole Englezi
Lopovski maniri hotelskih gostiju: Šta kradu Francuzi, šta Italijani i Holanđani, čemu ne mogu da odole Englezi
0
Naučnici su izmerili 20 kilometara penisa da odgonetnu da li je veličina bitna
Naučnici su izmerili 20 kilometara penisa da odgonetnu da li je veličina bitna
0

KOMENTARI 0


Recept za najlepši domaći kuvani paradajz!
Recept za najlepši domaći kuvani paradajz!
0
KRALJ PREDJELA: Rolat sa spanaćem morate da probate, ovo je najjednostavniji recept!
KRALJ PREDJELA: Rolat sa spanaćem morate da probate, ovo je najjednostavniji recept!
0
HARMONIKA KROMPIR: Napravite ovo jelo i oduševite ukućane ili goste!
HARMONIKA KROMPIR: Napravite ovo jelo i oduševite ukućane ili goste!
0
Piletina vezuvio je rapsodija ukusa: Sočni bataci i karabataci sa krompirom iz rerne će vas oduševiti!
Piletina "vezuvio" je rapsodija ukusa: Sočni bataci i karabataci sa krompirom iz rerne će vas oduševiti!
0
  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 5. 12. 2019.