(VIDEO) Pečeno pile na tiganju - moguće je! Ovaj trik sa tanjirom će vas oduševiti!

Autor: lepaisrecna.rs

Lifestyle

02.10.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste mislili da pile možete da ispečete samo u rerni, grešite! Ovo je genijalan trik kako da celo pile spremite u tiganju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dobro pečeno pile treba da ima hrskavu, reš pečenu koricu, a da meso ostane sočno i meko.

Majstori u kuhinji moraju da pripaze kad peku pile u rerni, a naročito ako ga peku na ražnju jer će vreo vazduh, pogotovo ako uključite ventilator, brzo isušiti piletinu.

Na ringli, to je skoro nemoguć poduhvat. Ipak, čuveni kuvar i kritičar restorana Kreg Klejborn osmislio je trik pomoću koga je pile lakše ispeći nego ikad do sad.

Pile rasecite na leđnom delu tako da izvadite kičmu celom dužinom.

Najbolje je da to uradite makazama za meso, ali možete i nožem - pogledajte postupak u videu.

Pile posolite i pobiberite.

U tiganj sipajte malo ulja pa na tišoj vatri otopite puter. Raširite celo pile i spustite ga u vreli tiganj pažljivo - prvo okrenite tako da strana gde je koža bude nadole. Sada pritisnite pile nešto manjim tanjirom nego što je tiganj - sa strane ostaje dovoljno mesta da para slobodno izlazi, a tanjir otežajte bilo čim što vam je pri ruci. To može biti konzerva sa paradajzom, pa čak i teg kako je prikazano na video snimku.

Na srednjoj temperaturi, pecite pile - ovo je tehnika slična pečenju ispod sača - oko 25 minuta, pa ga pažljivo okrenite na drugu stranu i pecite još petnaestak minuta.

Izvadite pile na tanjir i ostavite na toplom.

Odlijte deo masnoće od pečenja pa dodajte brašno i zagrejte ga tek koliko da zapeni. Nalivajte polako toplim pilećim bujonom i mešajte varjačom dok se ne ukuva sos lepe gustina.

Vratite piletinu u sos pa dinstajte još petnaestak minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading