Postanite "svetska" domaćica preko noći: Ovo je najjednostavniji recept za KREM BRULE!

Autor: Republika

Lifestyle

15.09.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste za "krem brule"? Zvuči tako egzotično i pomalo nedostižno jer ste sigurno o pomislili - kako napraviti to čudo?! Istina je, zapravo, sasvim drugačija. Nema ništa lakše od spremanja najpopularnijeg francuskog dezerta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kremasto i hrskavo u isto vreme, to je čar ove poslastice

Recept za krem brule (crème brulée) ili "zapečeni krem" pojavljuje se krajem 17. veka. Ova poslastica se sastoji od kremastog fila i hrskave karamel korice.

Za pravi užitak, savetujemo vam da kolač prenoći u frižideru, a da gorionikom, kuhinjskim brenerom, koricu napravite neposredno pre služenja. Na taj način, pored demonstriranja kulinarskog mađioničarskog trika, dobijate i spoj hladnog fila i tople karamel kore.

Sastojci: 

  • jedan štap vanile ili 5 ml esencije vanile
  • 500 ml slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 100 gr kristal šećera + još malo za preliv

Priprema:

Vrhom noža izvadite srž iz šipke vanile.

Vanilu sipajte u pavlaku i stavite da se kuva, ali vodite računa da ne prokljluča. Dok se pavlaka greje, umutite žumanca sa šećerom. Smesi sa jajima dodajte toplu pavlaku i vanilu i promešajte.

Vatrostalnu posudu stavite u pleh u koji ćete sipati toplu vodu. U vatrostalnu posudu sipajte umućenu masu kroz cediljku. Pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 35 do 40 minuta. Kada je krem pečen, izvadite vatrostalnu posudu iz vodene kupke, ohladite ga i stavite u frižider.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za pripremu ovog slatkiša treba pola sata, proces hlađenja samo treba da potraje

Neposredno pre služenja izvadite kolač iz frižidera, pospite ga šećerom i zapalite kuhinjskim brenerom. Za još finiju koricu, možete se odlučiti i za prah-šećer.

Poslužite gotov desert dok je još korica topla, jer je tada užitak u krem bruleu najveći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading