Neka vam sve domaćice zavide: Uz ovaj recept spremite najsavršeniji pinđur

Autor: opanak.rs

Lifestyle

04.09.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pinđur je jelo slično ajvaru. Predstavlja zimsku salatu od seckane pečene paprike i paradajza, začinjenu belim lukom i peršunom. Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Pinđur

Sastojci:

  • 8 kg crvenih mesnatih paprika
  • 4 kg paradajza
  • 400 ml ulja
  • 400 ml sirćeta
  • 5 kašika šećera
  • 2 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • so

Priprema:

Paprike se prvo ispeku, oljušte i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.

Zatim treba u šerpu dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Tada dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, te pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i kratko prokuvati.

Vruć pinđur se sipa u vruće sterilisane tegle, pa ga treba zapeći u toploj isključenoj pećnici, do jutra. Sutradan se preko pinđura stavi komad celofana umočen u esenciju, pa se zatvori metalnim poklopcem, ili poveže celofanom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading