Obrnuta dijeta protiv jo-jo efekta! Trener Kim Kardašijan otkriva kako do vitkosti

Autor:

Lifestyle

20.08.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od većine dijeta koje se zasnivaju na smanjenju unosa kalorija radi gubitka kilograma, obrnuta dijeta funkcioniše po sasvim drugačijem principu. Naime, ona funkcioniše tako što dozvoljava da jedete ono što želite, a da pri tome nema jo-jo efekta nakon gubitka kilograma.

RepublikaFoto: instagram.com/mytrendylookuk
Kim Kardašijan

Ovom dijetom postepenim uvećanjem broja kalorija možete naučiti telo kako da održi nivoe masti. Međutim, postoji jedna zamka, a to je da pre nego što se odlučite za obrnutu dijetu, jedno vreme smanjite kalorijski unos, gubeći na kilaži.

Melisa Alkantara, lični trener Kim Kardašijan, tvrdi da je ova dijeta i te kako delotvorna i garantuje gubitak kilograma i masnoća.

- Ovde je cilj da stignem do uvećanja kalorijskog unosa od 100 kalorija svakih par nedelja do otprilike 2.300 kalorija, u isto vreme održavajući težinu i vitkost. Mogu održavati vitkost sa mnogo više kalorija, otprilike 1.900 - ističe Alkantara, koja brine o izgledu mnogih poznatih ličnosti.

Kada uspete da izgubite kilograme, obrnuta dijeta vam može pomoći da održite liniju

Suština ove dijete jeste sposobnost održavanja nove težine nakon perioda ograničenog unosa kalorija, tj. kada uspete da izgubite kilograme, obrnuta dijeta vam može pomoći da održite vitkost.

Ključna stvar kod obrnute dijete jeste sposobnost održavanja nove težine nakon perioda ograničenog unosa kalorija. Ona uključuje uvećanje kalorijskog unosa za 50, 100 kalorija nedeljno do trenutka kada počnete ponovo da dobijate na težini.

Od izuzetne važnosti je šta jedete. U ishranu treba da dodajete nutrijente koje će telu pomoći da funkcioniše sa većim unosom kalorija ne taložeći masti

Međutim, ovo ne znači da pojedete čips i da na taj način unesete potrebne kalorije, već je od izuzetne važnosti ono što jedete. Ovde se radi o tome da dodate nutrijente koji će biti povoljni za vaše telo i pomoći mu da efikasno funkcioniše sa većim unosom kalorija ne taložeći masti. Umesto grickalica efikasna zamena može biti užina koja će pomoći da unosite prekomerne kalorije u svoj organizam, a da pri tome gubite na kilaži.

Predlog za kalorijsku užinu

* kuvani pasulj na jednom parčetu tost hleba

* sir i kiseli krastavac na integralnom krekeru (puta tri)

* 25 g jagoda

* 50 g seckane jabuke i čajna kašika kikiriki putera

* 3 porcije integralnih kokica

* veća banana

* 129 g borovnica

Blaga fizička aktivnost

Nemojte se iznenaditi ako prilikom većeg unosa kalorija kilogrami koje ste izgubili polako krenu da se vraćaju, to samo znači da ste ih uneli previše i da treba malo da smanjite unos. Ono što je preporučljivo kod ove dijete je svakako blaga fizička aktivnost koju možete kombinovati sa treningom sa tegovima. Na ovaj način ubrzaćete metabolizam i graditi mišićnu masu, što će obezbediti idealnu liniju na duže staze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading