Ovo je idealna kafa za vrele letnje dane

Autor: Republika

Lifestyle

23.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao bazu za ove kafe možete koristiti ohlađeni espreso ili bilo koju drugu kafu po izboru. Možete odabrati i sveže mlevenu kafu, jer njena pena nastaje prirodno, samim kuvanjem, a gusta pena je kruna dobre kafe i daje joj finu mekoću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čokoladna kafa

Dobro izmiksajte u blenderu (da se stvori pena) kafu, 16 kašika dobro ohlađenog mleka, kašiku i po čokoladnog namaza s lešnicima i 2 kašičice šećera (po izboru). U čašu stavite zdrobljeni led, no ne preterujte da ne razvodni napitak. Ulijte kafu i ukrasite šlagom.

Ajs kafa

U čašu stavite dve kuglice sladoleda od vanile. Pomešajte ohlađenu kafu s hladnim mlekom, zasladite po želji i prelijte preko sladoleda. Ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.

Kafa sa bananom

Izmiksajte u blenderu bananu (unapred iseckanu i zamrznutu), kafu, 120 ml mleka i 20 g lešnika. Dodajte mleka po želji, zavisno od gustine koju želite postići. Ukrasite šlagom i čokoladom.

Kafa sa kokosom

Na pari otopite 30 ml mlečne čokolade. Izmuksajte u blenderu s kafom, 25 g komadića čokolade, 15 g kokosa, 120 ml mleka i sa smrvljenim ledom, dok ne postane potpuno glatko. Izlijte u čašu i ukrasite sa šlagom, čokoladom i komadima keksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading