Posni kroasan: Idealan doručak!

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

13.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uživajte u ukusnim kroasanima i kada postite.

Po želji, možete i da ih pravite sa nekim povrćem ili sa džemom.

Sastojci:

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- 250 mililitara vode

- Pola kašike šećera

- Pola kašike soli

- Kesica suvog kvasca

- 50 mililitara ulja plus dve kašike ulja

- Pola kilograma brašna

- 200 grama posnog margarina

Priprema:

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U mlaku vodu sipajte kvasac, šećer i malo brašna, pa izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so i 50 mililitara ulja, pa dobro izmešajte.

U veću posudu stavite drugu polovinu brašna, pa zatim postepeno dodajte smesu sa kvascem i zamesite testo. Zatim ga premažite sa dve kašike ulja i ostavite oko 45 minuta da narasta.

Podelite testo na pola, pa zatim isecite na 16 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu, pa svaku lopticu razvucite na stolu. Na svaki taj razvučeni krug narendajte malo margarina, preklopite drugim krugom i to ponavljajte sa svih 16 loptica. (Ostavite malo margarina za premazivanje na kraju).

Testo blago pritisnite rukama odozgo, pa ga razvucite oklagijom i isecite na trouglove. Namotajte testo u kiflicu i poređajte na podmazan ili pleh obložen papirom za pečenje.

Kada savijete sve kiflice, rastopite ostatak margarina i prelijte ih, pospite morskom solju i susamom (ili ih pre savijanja možete napuniti po želji).

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, ostavite malo da se ohlade i poslužite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading