LEKOVITI SLATKIŠI OD GLOGA: Napravite ukusne i zdrave poslastice

Autor:

Lifestyle

02.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da je glog lek za osobe koje imaju problema s oboljenjima srca, kao i za one koji su preživeli moždani udar. Takođe, preporuka je da ga konzumiraju deca jer jača imunitet! Ruski lekar otkriva tradicionalne recepte za slatkiše koji su ujedno i odlični borci protiv zdravstvenih problema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Preporučuje se deci jer jača imunitet

BOMBONE - za kardiološke probleme

Kilogramu dobro opranih i izblanširanih bobica gloga (pet minuta u proključaloj vodi, pa ih procedite i osušite) dodajte pola kilograma pirea od jabuka i pola kilograma šećera, a zatim sve dobro izmešajte. Kad se masa ujednači, umešajte još 150 g gustina. Rastanjite sve na centimetar debljine, te osušite na temperaturi od 50 stepeni. Zatim isecite na komadiće 2 x 2 cm. Gotove komade možete posuti šećerom u prahu. Čuvajte ih u staklenoj tegli. Jedite po dve, dva do tri puta dnevno.

Foto: pixabay.com

BOMBONE - za sprečavanje moždanog udara

Pomešajte 200 g izblendiranih bobica gloga sa 200 g šećera. Masu istanjite na tepsiji i osušite u rerni na temperaturi od 50 stepeni da se bobice malo stvrdnu. Isecite ih na male komadiće. Uzimajte po dve, dvaput dnevno.

SLATKO OD GLOGA - za jačanje imuniteta

Kilogram glogovih bobica dobro operite i očistite od koštica. Uveče ih pospite s pola kilograma šećera i ostavite da odstoje preko noći. Kad puste sok, kuvajte bobice na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Važno je da smesa ne zagori. Kad vam se učini da su pustile dovoljno soka, još malo ih kuvajte na sniženoj temperaturi. Kapnite malo soka na tanjirić - ako kap ne klizi niz tanjir, slatko je gotovo. Sipajte ga u sterilisane tegle, koje možete čuvati u ostavi, gde je temperatura skoro ista tokom čitave godine. Uzimajte ga kad god osetite da vam je imunitet oslabio. Jedite po kašiku dve nedelje, triput dnevno. Zatim napravite sedmodnevnu pauzu, pa ponovite terapiju. Slatko mogu slobodno jesti i deca jer glogove bobice obiluju vitaminom C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading