NEIZOSTAVAN SASTOJAK RUSKE NARODNE MEDICINE: Beli luk ubija čak i ćelije raka

Autor:

Lifestyle

01.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni sastojak ovog povrća je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko, antioksidacijsko i afrodizijačko dejstvo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ruska narodna medicina veoma ceni ovu biljku i nalazi se u sastavu mnogih melema i lekova na biljnoj bazi

Beli luk je vekovima poznat kao vrlo moćan prirodni lek, a čak su ga i stari Egipćani davali robovima koji su gradili piramide kako bi ih održali u dobroj kondiciji. On je glavni sastojak starog tibetanskog leka, zapisanog pre više od 2.000 godina. U vreme gladi i nemaštine, u vreme ratova i bolesti, beli luk je bio jedan od lekova koji su spasli mnoge živote.

Sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima, kao što su adenozin, alicin, amino-kiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo, ali taj čudesni sastojak zaslužan je i za još nešto. Naime, alicin podstiče protok krvi u polne organe, što ima afrodizijačko delovanje. Brojna istraživanja su dokazala da beli luk i njegovi sastojci leče infekcije prouzrokovane bakterijama i virusima.

REVOLUCIONARNI LEK

Foto: pixabay.com

Ruska narodna medicina veoma ceni ovu biljku, tako da se nalazi u sastavu mnogih melema i lekova na biljnoj bazi. Recept ruskog naučnika, profesora Hrista Mermerskog, mnogi predstavljaju kao revolucionarni lek, kojim su na hiljade ljudi izlečeni od raka. On kaže da recept garantuje zdravlje i dug život, kao i izlečenje od raka, očuvanje svežine tela, mladosti i energije.

- Ovaj lek sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljene hidrate i biljne masti. Zato i poboljšava rad svih unutrašnjih organa i žlezda, koje održavaju telo zdravim, a dovodi i do izlečenja od raka u potpunosti - istakao je on.

BEZ NEPRIJATNOG MIRISA

Mnogi ga ne vole i izbegavaju baš zbog jakog mirisa, međutim, ovu čudesnu biljku je moguće konzumirati, a da pritom nema neprijatnog mirisa. Bitno je da se čen iseče na sitne kockice i ostavi par minuta da se prosuši (ovako dobijen, koristi se kao prirodni penicilin) i umeša u čašu jogurta ili kiselog mleka. Rusi ga piju sa vodom. Ukoliko se desi da zaboravite da preventivno neutrališete miris, postoji i način da ga i naknadno otklonite. Naime, Rusi žvaću komadiće limuna ili grančice peršuna, kardamona i cimeta. Možete isprati usta običnim, domaćim mlekom.

Interesantno je reći da bebe prilikom dojenja popiju veću količinu mleka ukoliko je majka nešto pre dojenja konzumirala beli luk. Pritom neće izazvati dodatne neželjene grčeve kod bebe. Ova informacija može biti korisna majkama čije bebe imaju slabiji apetit i nedovoljno sisaju.

RUSKI NARODNI RECEPTI

Lek za rak

Sastojci:

  • 15 svežih limunova iz organskog uzgoja
  • 12 glavica svežeg belog luka
  • kg domaćeg meda
  • 400 g proklijalog žita (mlada zelena pšenica)
  • 400 g svežih oraha

Priprema: Pšenicu staviti u prokuvanu staklenu posudu. Naliti vodom da odstoji, najbolje preko noći. Zatim kroz čistu gazu ocediti vodu i dobro oprati zrna, pa opet procediti kroz gazu. U posudi ostaviti oceđenu pšenicu da odstoji 24 sata. Nakon toga dobićete pšenicu sa klicama dužine milimetar-dva. Samleti zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka. Samleti pet limunova s korom, pa sve zajedno izmešati. Od ostalih 10 uzeti samo sok i pomešati sa ostalom masom, dok smesa ne postane homogena. Dodati med i duže mešati drvenom kašikom, pa sipati u staklene posude. Ostavite ih da stoje tri dana u frižideru, pa onda možete početi s konzumiranjem.

Primena: Ovo sredstvo uzima se 30 minuta pre doručka, pre ručka, pre večere i pre spavanja. Ako ga koristite za lečenje raka, uzimajte jednu-dve kašike svaka dva sata.

RepublikaFoto: Promo

Lek protiv starenja

Sastojci:

  • 10 glavica belog luka
  • kg meda
  • 10 limuna

Priprema: Sitno samleti 10 glavica belog luka, pa dobro pomešati sa medom i sokom od 10 limuna. Nasuti u staklenu posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji od osam do 10 dana. Nakon toga dva puta dnevno, pre obroka, uzimati po jednu kašiku mešavine.

Lek za čišćenje krvnih sudova od holesterola

Sastojci:

  • 4 glavice belog luka
  • 4 srednja limuna
  • 3 l prokuvane vode

Piprema: Razdvojte beli luk na čenove i očistite ih. Isecite limun na kriške i stavite ga u ključalu vodu. Sameljite sastojke zajedno. Stavite mešavinu u čistu staklenu teglu i prelijte sa tri litra prokuvane vode do vrha. Pokrijte i ostavite u frižideru tri dana. Nakon toga držite u frižideru dok ne potrošite.

Primena: Maksimalna doza je 50 ml tri puta dnevno pre jela. Međutim, čišćenje krvnih sudova treba da počne sa manjim dozama (kašika-dve). Ako ne osećate nikakve neprijatnosti, polako povećavajte dozu na preporučene količine. Trajanje ovog tretmana je 40 dana. Preporučljivo je da čišćenje krvnih sudova sprovedete na ovaj način jednom godišnje. Uz čišćenje krvnih sudova od masnoća, ovaj napitak će poboljšati cirkulaciju krvi i njen sastav lipida, normalizovaće krvni pritisak i poboljšaće cirkulaciju krvi u mozgu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ruski lek protiv bolova u leđima i zglobovima

Sastojci:

  • 300-400 g belog luka
  • litar kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo...)

Priprema: Očistiti beli luk i sitno ga iseckajte. Staviti ga u staklenu teglu zapremine oko dve litre i preliti ga litrom ulja. Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamnom mestu na sobnoj temperaturi. Potrebno je da odstoji dve nedelje, uz svakodnevno mućkanje sadržaja tegle. Na kraju se dobija ulje belog luka, koje treba procediti kroz tri-četiri sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.

Primena: Ulje se utrljava na bolna mesta, na primer, u donji deo leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili na bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava preko noći (na ruke - rukavice, na noge - čarape). Već posle prvih par dana se oseća olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i, što je najvažnije, smanjuju se bolovi.
Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija ovim domaćim uljem bi trebalo da traje dva meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading