Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi
Krastavac je izuzetno zdrav, a salatu od svežeg krastavca savetujemo svima koji misle na svoje zdravlje i paze na liniju.
Ko kaže da od krastavca možemo da pravimo samo salatu?
Krastavac je izuzetno zdrav, a salatu od svežeg krastavca savetujemo svima koji misle na svoje zdravlje i paze na liniju.
Za pripremu ove ukusne čorbice potrebno vam je:- 2 krastavca;- 1 glavica luka;- 1 čen belog luka;- 1/2 l bujona;- 150 g kisele pavlake;- 150 g jogurta;- kora i sok od 1 limuna;- 1/2 kašičice mirođije;- so i beli biber. |
Krastavac oljuštite i isecite na kockice. Luk i beli luk oljuštite pa iseckajte na sitno.
Krastavce, luk i beli luk pomešajte sa bujonom, kiselom pavlakom, jogurtom, limunovom korom i sokom, kao i mirođijom. Začinite solju i biberom. Čorbu pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 4 sata na hladnom. Pre posluživanja još jedanput je dobro promešajte. Po želji je ukrasite pavlakom i grančicama mirođije.
Čorba od krastavaca može da se oplemeni komadićima fileta dimljene pastrmke ili dimljenog lososa nasečenog na rezance. Jednako luksuzna dopuna su i morski plodovi: račići ili škampi koje treba da iseći u obliku leptira i pržiti ih 2 minuta na puteru sa belim lukom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)