Princes krofne sa višnjama: Omiljeni kolač sa kremom obogaćen osvežavajućim voćnim prelivom

IZVOR: Republika

sreda, 15. 5. 2019.| 05:14

0

Ovaj recept je jednostavan, a poslastica je fantastična i predstavlja pravu rapsodiju ukusa.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomešati vodu i ulje i staviti na vatru.Kad provri dodati 6 punih kašika brašna i sjediniti, ne sme da ima suvih delova.

Kad se smesa ujednači i postane gusta ostavite da se hladi.

U mlaku smesu dodajte 3 jaja pa izmutite, ako je pregusto dodajte i četvrto. Masa ne sme da bude pregusta, nego kao krem za tortu, gusta da ne pada, ali maziva. Ako su baš krupna jaja, onda je dosta i tri.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu oblikujte krofnice. Nastavak zvezda, pa špricem vrtite u krug i popunite sredinu.

Photo by Mariana Vusiatytska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 6 kašika oštrog brašna
  • 3 – 4 jaja, zavisi koliko su krupna
  • Krem:
  • 3 žumanca
  • 300ml mleka
  • 5 kašika kristal šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika ekstrakta od vanile

Fil:

  • 300 ml mleka
  • 1 puding od vanile – 40 gr
  • 5 kašika kristal šećera
  • 1 kašika ekstrakta od vanile

Preliv od višanja:

  • 300 gr višanja
  • 200 gr kristal šećera
  • 50 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • Za krem i filovanje:
  • 500 ml slatke pavlake

Vrtite špricem od sredine prema napolje u krug prvo pa u vis.

Stavite da se peku dok ne porumene. 15 minuta nikako ne otvarati rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Ko ima ventilator, minut–dva neka posle 15 minuta uključi, čisto gore malo da porumene, a ko nema, posle 15 minuta još 5 minuta hih peći.

Ostaviti da se skroz ohlade. Kada se ohlade hoće malo da se spuste, ne moraju one biti kao krofne šuplje, dovoljno je da malo narastu da možete nožem da razdvojite, presečete je.

Dok se peku pripremajte krem.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stavite mleko da provri oduzevši malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte vanilu, promešate, a zatim ostavite da se skroz ohladi.

Isti postupak je i sa pudingom. Ulupajte slatku pavlaku, pa malo manje od pola mere dodajte ohladjenom kremu uz miksiranje.

Dok vam se prvi fil hladi napraviti preliv od višanja. Višnjama dodati šećer i vodu i staviti na vatru.

Kuvati dok voda ne ispari a šećer i višnje se povežu. Tad dodati brašno, izmešati brzo žicom, a onda ispasirati pasirkom za krompir i skloniti sa vatre da se ohladi.

Masa treba da liči na slatko ili pekmez. Presecite krofne na pola, trebalo bi da su šuplje iznutra. Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.

Na vanilu stavite kašiku preliva na sredinu. Zatim napunite slatkom pavlakom pa isto ponovite, u krug.

Na kraju stavite poklopce i pospite šećerom u prahu.

Youtube blokirao 210 kanala, razlog neverovatan
Youtube blokirao 210 kanala, razlog neverovatan
0
REĐE NA PUMPU: Nekoliko trikova kako da smanjite potrošnju
REĐE NA PUMPU: Nekoliko trikova kako da smanjite potrošnju
0

KOMENTARI 0


Ovakav tiramisu još niste probali: Kombinacija dva nova ukusa je čista egzotika!
Ovakav tiramisu još niste probali: Kombinacija dva nova ukusa je čista egzotika!
0
Ovo je recept za NAJSOČNIJE KNEDLE SA KAJSIJAMA!
Ovo je recept za NAJSOČNIJE KNEDLE SA KAJSIJAMA!
0
Neće vas ostaviti ravnodušnim: Čoko višnja kocke (RECEPT)
Neće vas ostaviti ravnodušnim: Čoko višnja kocke (RECEPT)
0
(VIDEO) Kremasta poslastica sa plazmom i pudingom od vanile
(VIDEO) Kremasta poslastica sa plazmom i pudingom od vanile
0
Život ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lep leš! Brazilski doktor objasnio poentu života - mnoge stvari će vam biti jasnije
0

Život ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lep leš! Brazilski doktor objasnio poentu života - mnoge stvari će vam biti jasnije

(RECEPT) Spremite brzo, uživajte natenane: Idealna čokoladna torta!
0
(RECEPT) Spremite brzo, uživajte natenane: Idealna čokoladna torta!
Youtube blokirao 210 kanala, razlog neverovatan
0
Youtube blokirao 210 kanala, razlog neverovatan
Ne zaboravite na njihovu bezbednost: Evo zašto ne treba da vozite ljubimca sa otvorenim prozorom
Ljubimac

Ne zaboravite na njihovu bezbednost: Evo zašto ne treba da vozite ljubimca sa otvorenim prozorom

b92.net/prva.rs

 - nedelja, 25. 8. 2019. u 04:13 0

Vožnja psa automobilom može da se pretvori u noćnu moru.

NE BISMO VAM PREPORUČILI TAMO: Opet se izlile fekalije u more
Putovanja

NE BISMO VAM PREPORUČILI TAMO: Opet se izlile fekalije u more

index.hr

 - nedelja, 25. 8. 2019. u 03:12 1

Zadarski list prvi je pisao o slučaju iz Vinjerca kod Posedarja, gde su se ljudi požalili na problem s izlivanjem fekalija iz septičkih...

(FOTO) Salma Hajek objavila selfi bez šminke i objasnila šta je to prirodna lepota
Lepota

(FOTO) Salma Hajek objavila selfi bez šminke i objasnila šta je to prirodna lepota

Republika

 - nedelja, 25. 8. 2019. u 02:11 0

Salma Hajek ima 52 godine i obožava da objavljuje fotografije bez šminke, a poznato je da je njena nega veoma jednostavna.

Ne daj bože da se uhvate za krpu! Ovi horoskopski su neuredni i žive u najgorem džumbusu
Horoskop

Ne daj bože da se uhvate za krpu! Ovi horoskopski su neuredni i žive u najgorem džumbusu

Republika

 - nedelja, 25. 8. 2019. u 01:49 0

Od svih znakova, ova četiri su najneurednija. Da li imaju izgovor za to?

HOROSKOP ZA 25. 9. - Ovnovi su na pragu ozbiljnih veza, Ribe uživaju u romantici
Horoskop

HOROSKOP ZA 25. 9. - Ovnovi su na pragu ozbiljnih veza, Ribe uživaju u romantici

E. S. T.

 - nedelja, 25. 8. 2019. u 01:49 0

Kako ste danas? Da li ste za akciju? Ma ne za "tu" akciju, nego za posao, druženje, obilazak rodbine? Da li vas boli nešto? Ma ne "boli me...

Ovih 5 stvari SVAKI MUŠKARAC KRIJE od svoje lepše polovine!
Ovih 5 stvari SVAKI MUŠKARAC KRIJE od svoje lepše polovine!
0

Svaka veza je zasnovana na međusobnom poverenju i čak i najmanja laž može narušiti mir. Kako...

Ishrana trudnica: Zašto je lubenica važna za mamu i bebu
Ishrana trudnica: Zašto je lubenica važna za mamu i bebu
0

Lubenica se u poslednje vreme smatra namirnicom s neograničenim mogućnostima kulinarske obrade,...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 24. 8. 2019.

anketa