Princes krofne sa višnjama: Omiljeni kolač sa kremom obogaćen osvežavajućim voćnim prelivom

IZVOR: Republika

sreda, 15. 5. 2019.| 05:14

0

Ovaj recept je jednostavan, a poslastica je fantastična i predstavlja pravu rapsodiju ukusa.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomešati vodu i ulje i staviti na vatru.Kad provri dodati 6 punih kašika brašna i sjediniti, ne sme da ima suvih delova.

Kad se smesa ujednači i postane gusta ostavite da se hladi.

U mlaku smesu dodajte 3 jaja pa izmutite, ako je pregusto dodajte i četvrto. Masa ne sme da bude pregusta, nego kao krem za tortu, gusta da ne pada, ali maziva. Ako su baš krupna jaja, onda je dosta i tri.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu oblikujte krofnice. Nastavak zvezda, pa špricem vrtite u krug i popunite sredinu.

Photo by Mariana Vusiatytska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 6 kašika oštrog brašna
  • 3 – 4 jaja, zavisi koliko su krupna
  • Krem:
  • 3 žumanca
  • 300ml mleka
  • 5 kašika kristal šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika ekstrakta od vanile

Fil:

  • 300 ml mleka
  • 1 puding od vanile – 40 gr
  • 5 kašika kristal šećera
  • 1 kašika ekstrakta od vanile

Preliv od višanja:

  • 300 gr višanja
  • 200 gr kristal šećera
  • 50 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • Za krem i filovanje:
  • 500 ml slatke pavlake

Vrtite špricem od sredine prema napolje u krug prvo pa u vis.

Stavite da se peku dok ne porumene. 15 minuta nikako ne otvarati rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Ko ima ventilator, minut–dva neka posle 15 minuta uključi, čisto gore malo da porumene, a ko nema, posle 15 minuta još 5 minuta hih peći.

Ostaviti da se skroz ohlade. Kada se ohlade hoće malo da se spuste, ne moraju one biti kao krofne šuplje, dovoljno je da malo narastu da možete nožem da razdvojite, presečete je.

Dok se peku pripremajte krem.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stavite mleko da provri oduzevši malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte vanilu, promešate, a zatim ostavite da se skroz ohladi.

Isti postupak je i sa pudingom. Ulupajte slatku pavlaku, pa malo manje od pola mere dodajte ohladjenom kremu uz miksiranje.

Dok vam se prvi fil hladi napraviti preliv od višanja. Višnjama dodati šećer i vodu i staviti na vatru.

Kuvati dok voda ne ispari a šećer i višnje se povežu. Tad dodati brašno, izmešati brzo žicom, a onda ispasirati pasirkom za krompir i skloniti sa vatre da se ohladi.

Masa treba da liči na slatko ili pekmez. Presecite krofne na pola, trebalo bi da su šuplje iznutra. Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.

Na vanilu stavite kašiku preliva na sredinu. Zatim napunite slatkom pavlakom pa isto ponovite, u krug.

Na kraju stavite poklopce i pospite šećerom u prahu.

Melemi za bolne opekotine od sunčanja: Telo uronite u kupku od sirćeta, lice namažite sokom od paradajza
Melemi za bolne opekotine od sunčanja: Telo uronite u kupku od sirćeta, lice namažite sokom od paradajza
0
Pronađen je horoskop iz 1979. godine: Kada vidite šta piše u njemu UVREDIĆETE SE!
Pronađen je horoskop iz 1979. godine: Kada vidite šta piše u njemu UVREDIĆETE SE!
0

KOMENTARI 0


(RECEPT) TROPSKA NIRVANA: Ovaj kolač sa kokosom i limunom nikog neće ostaviti ravnodušnog!
(RECEPT) TROPSKA NIRVANA: Ovaj kolač sa kokosom i limunom nikog neće ostaviti ravnodušnog!
0
(RECEPT) SPREMNO ZA 15 MINUTA: Osvežavajući dezert koji će vas oduševiti!
(RECEPT) SPREMNO ZA 15 MINUTA: Osvežavajući dezert koji će vas oduševiti!
0
(RECEPT) Mini krofne, maksimalno uživanje: Čarolija ukusa za koju su vam potrebna SAMO DVA SASTOJKA!
(RECEPT) Mini krofne, maksimalno uživanje: Čarolija ukusa za koju su vam potrebna SAMO DVA SASTOJKA!
0
(RECEPT) Ugodite nepcima: Kolač od čokolade i kafe kakav još niste probali!
(RECEPT) Ugodite nepcima: Kolač od čokolade i kafe kakav još niste probali!
0
Izdominiraćete na plaži! Najjednostavnije frizure koje su postale hit leta
0

Izdominiraćete na plaži! Najjednostavnije frizure koje su postale hit leta

HOROSKOP ZA NEDELJU 12. 7. - Ribe ulaze u biznis, Vage nalaze srodnu dušu
0
HOROSKOP ZA NEDELJU 12. 7. - Ribe ulaze u biznis, Vage nalaze srodnu dušu
Izdominirajte na plaži: Ovaj modni dodatak je HIT LETA!
0
Izdominirajte na plaži: Ovaj modni dodatak je HIT LETA!
Korisni TRIKOVI koje svaka domaćica MORA da zna
Žena

Korisni TRIKOVI koje svaka domaćica MORA da zna

Republika

 - nedelja, 12. 7. 2020. u 00:15 0

Ljuštenje jajeta i citrusnog voća, masni kolutovi na vrhu šerpe i još mnogo takvih problema u kuhinji mogu da se reše uz pomoć ovih...

(VIDEO) Lopov sa četiri noge - Devojka se pitala ko joj krade kolače, skrivena kamera otkrila počinioca
Ljubimac

(VIDEO) Lopov sa četiri noge - Devojka se pitala ko joj krade kolače, skrivena kamera otkrila počinioca

Moj ljubimac, Republika

 - subota, 11. 7. 2020. u 19:14 0

Kara Probin (25, Severni Vels) je posle misterioznog nestanka 15 sveže ispečenih kolača morala da uključi skrivenu kameru. I imala je...

Najjači orgazam koji ćete doživeti - a niste se ni dodirnuli! Nije nemoguće, evo kako se dostiže
Seks

Najjači orgazam koji ćete doživeti - a niste se ni dodirnuli! Nije nemoguće, evo kako se dostiže

Telegraf, Republika

 - subota, 11. 7. 2020. u 18:24 0

Iako orgazam ne mora biti jedini fokus seksa, ako obe strane postignu vrhunac to predstavlja eksplozivan erotski doživljaj.

(RECEPT) Preukusna keks torta sa slatkom pavlakom - ne morate ni rernu da uključite
Ishrana

(RECEPT) Preukusna keks torta sa slatkom pavlakom - ne morate ni rernu da uključite

Republika

 - subota, 11. 7. 2020. u 18:16 >> 18:20 0

Prava poslastica.

Prava noćna mora - najčešći razlozi SPORIJEG PUNJENJA mobilnog telefona
Hi-tech

Prava noćna mora - najčešći razlozi SPORIJEG PUNJENJA mobilnog telefona

Telegraf, Republika

 - subota, 11. 7. 2020. u 18:06 0

Postoji više razloga zbog kojih vaš pametni telefon odjednom može da počne da se puni sporije nego ranije. Ovo su 6 najčešćih...

Evo kako da što bolje podnesete vrućine! Voda, voće, povrće, više sna...
Evo kako da što bolje podnesete vrućine! Voda, voće, povrće, više sna...
0

U Srbiji je danas temperatura dostigla 34. podeok, a tropske vrućine, kažu za Tanjug u Hitnoj...

Oslobodite se neprijatnog zadaha: Kako da jedete luk i ne mislite da li će vam smrdeti iz usta!
Oslobodite se neprijatnog zadaha: Kako da jedete luk i ne mislite da li će vam smrdeti iz usta!
0

Poznato je koliko su crni i beli luk značajni u ishrani, ali mnogi ljudi izbegavaju da jedu ovo...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 11. 7. 2020.