Praznični rolat sa lešnikom: Recept na brzinu u poslednji čas!

Autor: Republika

Lifestyle

28.04.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte ovaj kremasti slatkiš koji će zadovoljiti sva vaša čula...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci za koru: 5 jaja, 100 g šećera, 40 g kakao praha, dve kašike brašna, malo soli, začini (cimet, muskatni oraščić), puter za podmazivanje pleha.

Za fil: 250 ml slatke pavlake, 100 g crne čokolade, aroma vanile.

Glazura: 100 g mlečne čokolade, 20 g putera, 50 g krupnije mlevenih pečenih lešnika.

Priprema:

Za fil stavite čokoladu da se otopi, a pavlaku umutite. Kada se čokolada malo ohladi, pomešajte s pavlakom i dodajte aromu vanile. Odložite da se hladi u frižideru.

Uključite rernu na 220 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje. Sa malo putera podmažite ivice pleha, gde papir ne može da lepo legne, da se tu ne bi zalepio biskvit.

Umutite belanca, pa dodajte trećinu šećera i napravite čvrst sneg. Žumanca umutite s ostatkom šećera, pa im dodajte kakao, so, začine i brašno i izmešajte. Onda lagano dodajte belance pazeći da ne "izgnjavite" previše smesu. Kada sve sjedinite, prelijte u pleh pa pecite oko 7 minuta.

Čim ga izvadite koru iz rerne, prevrnite je na čistu i vlažnu kuhinjsku krpu, pa zarolajte zajedno s krpom. Tako će ostati elastična.

Kada se ohladi, nafilujte i ponovo zarolajte. Otopite čokoladu s puterom i ubacite seckane lešnike, pa ohlađen rolat prelijte glazurom. Uživajte!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading