Jelo bez mesa, gotovo za 15 minuta - punjeni šampinjoni!

Autor: Republika

Lifestyle

21.02.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pikantno punjenje čini pečurke nezaboravnim specijalitetom: pogodno za predjelo, glavno jelo ili topli bife za švedski sto.

Foto: youtube.com/Tasty
Foto: Ilustracija

Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa. Kombinacija pečuraka, krem sira i spanaća je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.

Sastojci:

  • 20 šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 4 šolje svežeg spanaća
  • 220 g krem sira
  • so, biber
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1/4 šolje prezli

Šampinjone operite i odvojite drške od kapica.

Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj vatri.

Iseckane drške šampinjone pržite sa belim lukom, pa dodajte spanać, krem sir, so i biber.

Kada se sastojci lepo isprže i sjedine, zahvatite kašičicom dobijenu smesu i punite kapice šampinjona.

Napunjene šampinjone pospite prezlom i parmezanom, pa pecite na 190 stepeni oko 12 do 15 minuta.

Komentari (0)

Loading