Jelo bez mesa, gotovo za 15 minuta - punjeni šampinjoni!
Pikantno punjenje čini pečurke nezaboravnim specijalitetom: pogodno za predjelo, glavno jelo ili topli bife za švedski sto.
Foto: youtube.com/TastyAko volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa. Kombinacija pečuraka, krem sira i spanaća je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.
Sastojci:
- 20 šampinjona
- 2 čena belog luka
- 4 šolje svežeg spanaća
- 220 g krem sira
- so, biber
- 1/4 šolje parmezana
- 1/4 šolje prezli
Šampinjone operite i odvojite drške od kapica.
Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj vatri.
Iseckane drške šampinjone pržite sa belim lukom, pa dodajte spanać, krem sir, so i biber.
Kada se sastojci lepo isprže i sjedine, zahvatite kašičicom dobijenu smesu i punite kapice šampinjona.
Napunjene šampinjone pospite prezlom i parmezanom, pa pecite na 190 stepeni oko 12 do 15 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)