Šaka susama na dan za zdrave kosti!

Autor:

Lifestyle

04.12.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepravedno je zapostavljen u svakodnevnoj ishrani, a trebalo bi da bude obavezna namirnica, jer je susam čuvar opšteg zdravlja. Bogatstvo vitaminima B, A, E, lecitinom, niacinom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom i selenom čine ga zaštitnikom srca, kostiju, zuba, lepote kože, borcem protiv slobodnih radikala...

RepublikaFoto: pixabay.com
Susam za zdrave kosti

Stručnjaci preporučuju da svakog dana ubacite šaku susama u smuti ili salatu, pospete ga preko mesa ili pice, iskombinujete sa bilo kojom pastom ili pitom.

Pojačava ukus jelu, a pritom je izuzetno hranljiv. Jača zube i zubnu gleđ, trebalo bi da bude nezaobilazan u ishrani žena, jer štiti i jača kosti, snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Odličan je dodatak u slučaju upala i infekcija usne šupljine, pospešuje izbacivanje toksina iz organizma, ubrzava metabolizam i cirkulaciju...

Ukoliko se redovno konzumira, zbog visokog sadržaja vitamina E i cinka, primetno utiče na zdravlje kože, čuva joj i vraća elastičnost i usporava procese starenja, isušivanja i preranog stvaranja bora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading