Pomračenje Sunca u Raku donosi crni period: Evo kakve poteškoće možemo da očekujemo

Autor:

Lifestyle

19.06.2020

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju, 21. juna, Sunce ulazi u znak Raka. Odmah, još dok je Sunce na nultom stepenu ovog znaka, sustiže ga Mesec i taj trenutak predstavlja pomračenje Sunca. Ako želimo da bolje protumačimo pomračenje, prvo moramo da sagledamo šta to Rak, Sunce i Mesec predstavlaju u astrologiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sta označava Rak u horoskopu?

Rak ukazuje na brze događaje, odlučnost i akciju koja je emotivno previše nabijena emocijama. Vladar ovog znaka je Mesec koji je simbol porodice, materinstva, suza, duše, naše podsvesti, emocija, raspoloženja, vremenskih oscilacija, aktulenih dešavanja, a u zemljanom horoskopu predstavlja široke narodne mase.

Sunce predstavlja životnu energiju 

S druge strane Sunce predstavlja svest, ego, volju, jasnost, istinu. Sunce nam daje mogućnost da svoje duševne, emotivne, duboko utisnute mesečeve potrebe ispoljimo i realizujemo - iznesemo na svetlost dana.

Simbolika Sunca i Meseca je veoma opirna, ali suština je da ova dva nebeska tela neprimetno kompletiraju svest i podsvest kao celinu ljudskog bića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Šta nam donosi ovo pomračenje?

Za početak, na globalnom planu, ovo najavljuje  jačanje klimatskih promena, a moguće su i velike prirodne nepogode. Veliki i nagli priliv osećaja i promene raspoloženja, koje u tamu baca svest, osetiće cela planeta, jer pomračenje se odigrava baš na samom "ulazu", nultom stepenu znaka Raka, što je mesto koje ukazuje na najjaču simboliku znaka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na jakom, nultom stepenu nalazi se i Saturn, ali u Vodoliji. Između njega i Sunca/Meseca formiran je ugao od 150 stepeni, koji se u astrologiji tumači kao jedan od najnepovoljnijih, jer je to simbol - trpljenja, malignog kompromisa, ograničenosti, osujećenosti. Ovo ukazuje na to da će se planeta još dugo baviti pandemijom ali i njenim posledicama, na prvom mestu ograničenjima s kojim smo nedavno bili suočeni, ali koja će se na razne načine provlačiti i u narednom periodu. Ovaj aspekt je veliki "neprijatelj" socijalnog i društvenog života.

Foto: facebook.com/Zodiac Signs and Horoscopes
Foto: Ilustracija

Pomračenje može da donese raskid, razvod, promenu posla, ali i odlazak u inostranstvo i pronalaženje nove ljubavi. Zapravo, svako pomračenje Sunca predstavlja završetak jedne životne faze i početak nove. Sve što vas je mučilo u zadnje 2 godine ostavite iza sebe

Koji znakovi mogu da očekuju promene?

Bolne promene očekuju Vage, Jarčevi, Ovnovi, Škorpije i Ribe, dok Device i Blizanci mogu da računaju na pozitivne promene. Pomračenje će osetiti i drugi znaci,a kakve vas tačno promene očekuju zavisiće od položaja planeta, polja i aspekta u vašoj natalnoj karti.

Sunce prouzrokuje jaku i neracionalnu emocionalnu reakciju

Suštinu simbolike pomračenja Sunca možda će najslikovitije prikazati primer jedne osobe kojoj je, jedne godine, pomračenje "palo" na osetljivu tačku u ličnom horoskopu. Tog dana ona je, posle ručka, prilegla da se odmori. Ubrzo je utonula u duboki san koji je potrajao neobično dugo. Kada se, napokon, prenula, uplašeno je iskočila iz kreveta, ubeđena da, iz nepoznatih razloga, hitno mora da istrči iz stana. Pošto su ulazna vrata bila zaključana, a ključa nije bilo, iz stana je, panično, iskočila kroz prozor. Srećom, prošla je sa lakim povredama, jer se stan nalazio u prizemlju. Dakle, potpuno pomračenje Sunca (svesti) prouzrokovlo je jaku i neracionalnu emotivnu reakciju (Mesec) koja ga je, zamalo, odvela u tragediju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomračenje ne utiče isto na sve

Naravno, ovo se neće desiti svakom kada je pomračenje Sunca. Ovoj osobi su Sunce i Mesec, te godine, aktivirali astrološku sliku iz ličnog horoskopa koja je ukazivala na takvu mogućnost. Ali, sva simbolika pomračenja Sunca satkana je u ovom događaju, pa kao takav je poučan kako bismo prepoznali sve mehanizme koji se, u narednom periodu, mogu aktivirati.

Pomračenje se najače oseća nekoliko dana ranije

Važno je naglasiti da se uticaj dolazećeg pomračenja najjače oseća u danima pred pun aspekt. Dakle, dva-tri dana pre 21. juna, nalet je ogroman, pa treba biti obazriv. Da li će vam aktuelno pomračenje doneti nešto, pogledajte u svom horoskopu. Ukoliko je aktivirana neka od vaših natalnih planeta, očekujte promene. One ne moraju biti nepovoljne, naročito ako je to tačka vašeg natala koja ukazuje na dobra dešavanja. Ipak, ukoliko postoje nagoveštaji izazova i neprijatnosti, savladajte emotivne naboje i imajte strpljenja za ljude koji vas okružuju, jer i oni trpe plimu kosmičkih suza kao i vi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading