Ako OVO imate u horoskopu, onda ste miljenik života i sudbine

Autor: Novosti, Republika

Lifestyle

18.04.2020

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje brojne definicije koje pokušavaju da daju odgovor na pitanje šta su to ljubav ili sreća. Međutim, nijedno objašnjenje ne zadovoljava kriterijume s kojima bi se složili svi ljudi. Svako od nas ima svoj, neponovljiv, obrazac po kom vrednuje pojam sreće. Kao što ne postoji čovek kome je sve dato, tako ni onaj koji baš nikada nije doživeo osećaj radosti i ispunjenja, osećaj za koji se svi slažemo da je sreća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bez obzira na to što govorimo o pojmu koji je relativan, astrološki se, ipak, može izdvojiti šta je to što neko u svom horoskopu treba da ima da bismo rekli da je miljenik sreće. Jedno od najčešćih pitanja, a možda i najnezahvalnijih, jeste: "Hoću li imati sreće u životu?" Odgovor na to je teško dati, jer, životni ciklusi se menjaju. Da bi čovek znao da je u nekom trenutku bio srećan, on je morao, tokom života, da doživi i suprotno stanje, kako bi umeo da napravi razliku. Dakle, stvar je u iskustvu.

Jedna od definicija ljubavi i sreće je ta da je ovo duhovno stanje satkano od radosti, strpljenja i oprosta. Ako bismo na ovaj način "skenirali" svaku osobu koja igra neku važnu ulogu u našem životu, s lakoćom bismo definisali na kom nivou ljubavi je naš odnos. Svako nedostajanje bilo kog segmenta ukazuje na to da je neophodno taj deo isceliti.

Gledano iz ugla astrologije, Venera, kao simbol radosti, egzaltirana je u Ribama, znaku koji je simbol oprosta. Takođe, Saturn, planeta odricanja i strpljenja, egzaltiran je u Vagi, znaku čiji je vesnik Venera. Ukratko rečeno, radost (Venera) kroz oprost (Ribe/Jupiter) i strpljenje (Jarac/Saturn), prvenstveno prema sebi, a onda i prema drugima, siguran je put u sveopštu harmoniju koja je neophodna uvek, a naročito ovih dana.

U ličnom (natalnom) horoskopu, kako se odnosimo prema životnim iskustvima, bilo da su prijatna ili neprijatna, potražićemo gde se nalazi Venera.

Ako je Venera u nekom od uglova, a to su prvo, četvrto, sedmo ili 10. polje horoskopa, onda je to dobar nagoveštaj sreće.

Venera u prvom polju opisuje da je osoba draga, prijatna, da ima naglašen osećaj za radost i da najveću sreću doživljava upravo kroz svoju blagu prirodu. Ona svojom pozitivnošću privlači identične ljude i događaje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Položaj venere otkriva gde leži vaš izvor zadovoljstva

Ako je Venera u četvrtom polju, radost se ispoljava kroz unutrašnji život, dom i porodicu. To je polje gde osoba pronalazi utočište i najveću radost.

Kada je Venera u sedmom polju, sreća se doživljava kroz iskustvo ljubavi sa drugom osobom. Osim toga, osoba je ispunjena pred publikom ili javnim eksponiranjem.

Venera u desetom polju govori o čoveku koji sebe pronalazi u karijeri i javnim nastupima, položajem u društvu. Ovo su, često, ljudi kojima je posao da usrećuju druge. Neretko, muzičari i glumci.

Ovo su četiri glavna polja u kojima Venera opisuje sreću kao osećaj koji prevladava nezadovoljstvo.

Naravno, položaj ove planete u drugim poljima, takođe, opisuje zadovoljstvo kroz segment života kojim polje vlada, ali, dejstvo nije toliko jako kao kada se nađe u gore navedenim položajima.

Ako se nađe u drugom polju, osoba će radost doživljavati samo ako je finansijski stabilna. U trećem polju radost donose braća i sestre. U petom, osoba pronalazi sreću u deci. Venera u šestom polju opisuje radoholika. U osmom polju opisuje ljude kojima je zadovoljstvo izlaganje opasnostima, ali i mešanje ljubavi i strasti. Venera u devetom predstavlja radost učenja i putovanja. Venera u 11. polju je sreća i radost s prijateljima. I, na kraju, Venera u 12. polju predstavlja sreću do koje osoba dolazi tajno i na apstraktan način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading