Ovako Saturnovi ciklusi utiču na naš život: Velike promene nastupaju kad napunimo 7, 14, 21 i 28 godina!

Autor: novosti.rs, Republika

Lifestyle

18.01.2020

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saturn je planeta sudbine. Tamo gde se on nalazi, u našem natalnom horoskopu, tu je pozornica naših prepreka i stradanja. Ipak, ispravnije bi bilo da kažemo da je Saturn, u stvari, veliki učitelj koji nam deli bolne lekcije sve dok ne savladamo zadatak. Onda kada uvidimo šta je to što je potrebno promeniti i uraditi na drugi način, često neprijatan, sledi rezultat koji može biti u vidu ogromne nagrade. Jednom rečju, Saturn je planeta čije se tumačenje zasniva na sistemu setve i žetve, pa prema tome, može se reći da je njegova filozofija utkana u svaki delić našeg bića.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Njegovo tranzitno kretanje kroz natalni horoskop ukazuje na sedmogodišnje cikluse, koji su povezani s čovekovim razvojem i sazrevanjem. Ovaj ritam je lepa ilustracija osnove Saturnovih principa.

Prva, važna pozicija događa se oko sedme godine života, kada Saturn ulazi u kvadrat u odnosu na njegovu natalnu poziciju. Pošto njegovo tranzitno kretanje nije ujednačeno po brzini, ovaj period odstupa, a to primećujemo po različitosti brzine sazrevanja deteta tog uzrasta. To je period završetka bezbrižnog dela detinjstva i početka ozbiljnih lekcija učenja (Saturn).

Druga pozicija se dešava oko 14. godine, kada on pravi opoziciju u odnosu na natalni položaj. To je period puberteta, kada se iniciraju nove socijalne uloge i razvija polni identitet.

Treća pozicija se odigrava oko 21. godine, kada on ponovo dolazi u kvadrat u odnosu na natalnu poziciju, ali ovog puta s druge strane. To predstavlja period punog sazrevanja, ali i izazove sudara kasnog detinjstva i zrelog doba. Ovo je period kada usvajamo zakonsku odgovornost za svoja dela, i ulazimo u svet odraslih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Saturn

U četvrtu poziciju Saturn ulazi oko 28. godine. To se naziva punim krugom u odnosu na natalnu poziciju, Saturnov povratak. Mnogo je knjiga napisano o ovom periodu, a najviše zbog toga što je to period svođenja računa prvih 28-29 godina. Upravo je ovde sistem setve i žetve naglašen, jer ovaj period može biti veoma bolan ukoliko je u prva tri ciklusa propuštena prilika da se uči i muči na način koji to Saturn zahteva. Dakle, ako nismo bili disciplinovani i vredni, život se bolno prelama u ovom uzrastu i osoba je izložena značajnim nedaćama, bilo da je u pitanju zdravlje, ljubav, porodica, posao...

Nakon ovog sledi novi krug koji je obeležen novim sedmogodišnjim ciklusima čiji će kvalitet zavisiti od onog što smo naučili u prvom.

SISTEM NAGRADE I KAZNE

Lepa astrološka ilustracija sve simbolike Jarca i njegovog vladara Saturna vidljiva je upravo u ovom godišnjem dobu kada slavimo kraj jedne i početak druge kalendarske godine. Zna se da je Deda Mraz, ovakav kakvog ga danas znamo, komercijalna varijanta svog preteče Svetog Nikole. Uloga ovog sveca u božićnim i novogodišnjim praznicima je usko povezana sa osnovnom astrološkom simbolikom koju Saturn i znak Jarac predstavljaju. Pa tako, Deda Mraz, starac sa sedom kosom i bradom (slika Saturna - star čovek, sed), u crvenom odelu (planeta Mars je u znaku Jarca egzaltirana, pa otud crvena boja), donosi poklone (Saturn je egzaltiran u Vagi - pokloni). Darove deli deci koja su bila poslušna i dobra - evo osnovne simbolike ove planete, a to je sistem nagrade i kazne, ili setve i žetve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading