DETALJNA ASTRO PROGNOZA ZA 2019.! Horoskopske znake čeka turbulentna godina

Autor:

Lifestyle

01.01.2019

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine Uran ponovo 6. marta ulazi u znak Bika i ostaje sve do 2025. godine. U tom periodu donosi promene na materijalnom nivou, bankama, poljoprivredi, finansijama, ishrani, ali i emotivnim odnosima.

Foto: pixabay.com
Foto ilustracija

Jupiter je ove godine u svom sedištu u Strelcu i tera nas na rast i ekspanziju, poziva da posetimo druge zemlje, učimo iz drugih kultura i da gledamo izvan svojih fizičkih i mentalnih granica. Putujte!

Saturn je i dalje u Jarcu. Gospodar vremena je došao da izmeri šta se izmeriti mora - bez kompromisa.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Uzbudljiva godina za Ovna

OVAN

Buđenje ranog proleća

POSAO

Početak godine karakteriše nešto povoljnija finansijska situacija kroz nasledstva, kredite ili od partnera. Obratite pažnju na informacije koje dolaze do vas, neke od njih vam ubrzo mogu promeniti život. Praznične dane iskoristite za odmor i opuštanje, jer vas već od Božića očekuju novi projekti, poslovne ponude ili pak promena posla, što ćete primetiti po debljem novčaniku u februaru.

Sve što vam se u proteklih sedam godina vrzmalo po glavi, ideje o kojima možda niste ni smeli da razmišljate do kraja, svaka iskra koja je vaš um dovodila do ekstaze najzad će poprimiti obličje, moći ćete da je objasnite, iskažete na pravi način, bez straha da ćete biti neshvaćeni ili ismejani. Razumeće vas oni koji umeju da prepoznaju praktičnu suštinu vaših ideja.

Maj i jun donose izvesne krize i iskušenja. Ne dozvolite da vas ovaj period pokoleba. Umesto da isterujete mak na konac sa najbližima, potrudite se da renovirate svoj životni prostor.

Krajem jula kreće vrlo kvalitetna faza u kojoj će vas zvezde podržati da ispoljite sve svoje kvalitete i steknete bolju poslovnu sliku. Svaki dan radi za vas. Godina je idealna za osvajanje novih znanja, proširenje sveti, moralni rast, putovanja i učenje. Putovanja su izvesna i ona koja se pamte čitav život.

Kad Jupiter kaže - Idemo, vi recite - Jupi!

Sve ovo je podloga za kraj godine. Sva znanja, iskustva i iskušenja kojima ste odoleli pomoći će vam da narednu godinu dočekate onako kako vi želite - neprikosnoveni gospodari sopstvene sudbine!

LJUBAV

Nešto se iz dubine valja, ponekad vas vodi do najtananijih predela duše, ponekad vas sledi, zamrzne do petnih žila, jezivi osećaj nemoći pred emocijama za koje niste ni slutili da postoje, a kamoli da mogu vas da poremete. Ni na šta na šta ste računali ne možete da se oslonite, ovo je energija koja prevazilazi ljubav. Imate li hrabrosti da zakoračite u nepoznato?

Januar donosi prilike za iskorak, a ukoliko se zbog svojih strahova ne usudite da poslušate glasove srca, leto donosi novu šansu. Oni koji su u stabilnoj vezi ove godine mogu da prodube odnos i dosegnu nove nivoe emotivnog zbližavanja.

ZDRAVLJE

Slabe tačke su reumatske prirode, naročito ako već imate sličnih problema. Glavobolje bi trebalo da izgube na intenzitetu tokom proleća, ali je jako važno da govorite o svojim osećanjima, jer bi u suprotnom štitna žlezda mogla da vam pravi problem. Ove godine će vam najviše prijati seoski turizam, planinarenje, banje i izlaganje jačim šetnjama u prirodi. Ukoliko povremeno osetite upalu mišića, to je znak da ste svom telu pružili najbolju terapiju.

Savet

Radite na sebi na svim poljima, izađite iz zone komfora, planete ukazuju da je ovo najbolja godina za to.

RepublikaFoto: pixabay.com

BIK

Ubrzanje

POSAO

Nalazite se pod uticajem jakih kosmičkih energija, koje u ovom periodu mogu da vam budu teške za razumevanje, te vam savetujemo da ne upadate u paniku. Važno je da ostanete pribrani i ne požurujete dešavanja, doći će trenutak kada ćete osetiti u kom smeru se menjate. Najbolje ćete učiti kroz putovanja i u susretima sa različitim kulturama. U martu planeta velikih promena ponovo ulazi u vaš znak i ovo označava početak sasvim nove etape vašeg života, koja će trajati do 2025. Promene će se događati u onoj meri u kojoj možete da ih podnesete. Budite hrabri, vremenom ćete naučiti kako da se uklopite u ove uranske energije. Znamo da radikalne promene ne prijaju Bikovima, pa možete osetiti otpor prema novim konceptima, ali upravo je to ono čemu vas ovaj tranzit uči, da se pokrenete i zakoračite u nepoznato.

Tek ćete za nekoliko godina shvatiti značaj ove 2019. godine. Dobra planeta Jupiter će biti tu da vam u krucijalnim trenucima daruje nadu i pomogne da prevaziđete otpor sopstvenih navika. Saturn, koji je inače strog, prema vama će biti pažljiv i potrudiće se da vam bude podrška i da nagradi svaki vaš trud. Period od maja do septembra odlikuje nešto laganiji tempo i bolje razumevanje onoga što vam se dešava. Probajte da se ne upuštate u previše projekata istovremeno, čak i kada osećate da imate višak energije. Finansijska situacija će zavisiti od količine sujete, što je manje imate - više ćete novca privlačiti. Kraj leta donosi nove poslovne prilike, ugovore i napredovanje u karijeri. Jesen donosi bolju socijalnu interakciju i osećaj da ste konačno našli svoje mesto, traženi ste i cenjeni. Porasli ste!

LJUBAV

Ljubav i ego ne idu zajedno. Vaš novi nivo individualnosti zahteva promene i ispoljavanje. Pazite da ne preterate. Partneru bi se moglo učiniti da ste previše samoživi. Podrška partnera stiže, ali je potrebno da budete tolerantni i umereni. Već februar donosi vašu dominaciju, pa se oslobađate i prekomerenog egoizma. Sada želite da se delite da budete nesebični i jasni u komunikaciji. Ukoliko ste negde pogrešili, izvinite se. Biće vam oprošteno i učvrstićete vaš odnos. Leto donosi novi kvalitet, a kraj godine mogućnost braka.

Slobodni Bikovi: Koliko ste zaista spremni da se zaljubite? Da, moguće je! Jupiter vas tera na akciju, a u vašoj duši budi se proleće. Vreme je da dopustite višim silama da vas povedu. Samopouzdanje raste, komunikacija teče. Tokom maja i juna pokušajte da budete iskreni, da obavite ozbiljan razgovor sa sobom i karmičke ljubavi su tu. Ako ste bili pošteni prema sebi, leto donosi jasniju sliku, a jesen vas zatiče u novim dimenzijama ljubavi. Učvrstićete vezu i uživati u njoj.

Zdravlje

Sklonost upalama, moguće akutne glavobolje, vrtoglavice i problemi sa sinusima. Ne brinite, nove energije će se vremenom usidriti u vaše telo.

Savet

Izađite iz zone komfora, to je jedini put ka napretku.

RepublikaFoto: pixabay.com

BLIZANCI

Ne gubite cilj iz vida

POSAO

Početak godine bi mogao da vam donese osobu koja može da vam pruži preko potreban motiv, ali i konkretnu pomoć. Na vama je da budete otvoreni jer ovu osobu možete sresti bilo gde, pa čak i na zabavi. Podstrek koji budete dobili učiniće vas odgovornijim, ozbiljnijim i samouverenijim. Najzad imate cilj, ne gubite ga iz vida tokom cele godine. Prvi kvartal može doneti nešto bolje finansije, ali potrudite se da imate samokontrolu kada je trošenje u pitanju, častite sebe, udovoljite sebi, ali uvek ostavite nešto novca sa strane, kod vas sada važi ono pravilo da para na paru ide. Ukoliko ste trezveni, nagrada stiže u februaru. Mars će vam pružiti brzinu i spremnost na akciju, moguće napredovanje.

Ove godine svaki vid komunikacije će doneti dobrobit. Bilo da se bavite javnim poslom ili tek planirate da se predstavite putem društvenih mreža, Jupiter će vam dati vetar u leđa, a nekima od vas i popularnost. Ukoliko imate nerešenih sudskih sporova, ova godina je povoljna za rešavanje istih.

Maj-jun nagoveštavaju tenzije u poslovnom okruženju, zbog razmimoilaženja u stavovima neka će se partnerstva prekinuti. Vi osećate da je sada iskrenost prema sebi najvažnija. Ukoliko taj poriv ispoštujete, već krajem jula pojavljuju se novi saradnici koji vam daleko više odgovaraju. Kraj leta donosi mnogo više rada i akcije, a plodove ubirate već tokom jeseni. Sada sve ide, imate više samopouzdanja, veću produktivnost i podršku okoline.

Kraj godine bi mogao da donese još jedan ciklus iskušenja gde se od vas traži da opet imate zavidan nivo samokontrole u trošenju ili ulaganjima jer će nove poslovne prilike zahtevati dodatne resurse.

LJUBAV

Duboko u vama se nešto dešava, ali vi to još uvek ne razumete. To može izazvati sumnju kod partnera. Ako ste u problematičnom odnosu, ovo bi moglo da pogorša situaciju. Partner bi mogao da vam pomogne ako mu dopustite da vam se približi. Stabilne veze će takođe raditi na odnosu i to će rezultirati razumevanjem na dosta dubljem nivou.

Ukoliko ste sami, preporuka je da ne hrlite u zagrljaj bilo kome. Posvetite se samoći i introspekciji. Kako se vaša ličnost dubinski transformiše, tišina je okruženje koje omogućava da bolje čujete tanane glasove iz dubine vaše duše. Ukoliko ovaj period tako iskoristite, kraj godine donosi mogućnost velike ljubavi koja prevazilazi sva vaša dosadašnja iskustva.

ZDRAVLJE

Ove godine slaba tačka vam je donji deo stomaka, te moguće upale mokraćnih ili reproduktivnih organa. Kako se vaša psiha ubrzano transformiše, nesanica može biti prirodna posledica procesa.

Savet

Naučite da zastanete i da se posvetite sebi u tišini.

RepublikaFoto: pixabay.com

RAK

Strpljen - spasen

POSAO

Ove godina će ravnoteža i balans biti potrebni u svim poljima. Pluton i Saturn u vašem polju partnerstva mogu doneti određene probleme. Planete vas uče da ne insistirate na nečemu po svaku cenu. Neptun obezbeđuje konekciju za istraživanje sopstvenih potencijala. Uran donosi nova unutrašnja stanja, nove vizije i mogućnost za novu harizmu, čak iako niste sigurni kuda dalje. Ne brinite, lagano objasnite drugima delove svoje vizije i plasirajte svoje ideje. Potrudite se da sve što radite radite i za opšte dobro. Dobra komunikacija i praktičnost će otvarati sva vrata. Ono što je potrebno je da imate takta i da naučite da slušate i ono što vam drugi ljudi govore. Budite strpljivi i, ukoliko možete, smanjite sujetu, to će doneti dugoročnu dobrobit. Možete prevazići sami sebe. Postaćete spontaniji. Februar donosi iskušenja, pa se preporučuje da sačuvate dostojanstvo i pribranost i oprezno trošenje novca. Jupiter će vam cele godine omogućavati napredak na poslu. U martu radite onoliko koliko možete, tiho, strpljivo i bez pompe, da biste leto dočekali promenjeni. Ljudi će prepoznati vaš kvalitet. Shvatićete da i vi imate dobre saradnike, iako vam jun može doneti tenziju sa njima. Ukoliko insistirate, možete naići na otpor. Radite u miru i tišini, budite humani i saradnici će uvideti koliko ste važni. Avgust donosi kvalitet i materijalizaciju. Opustite se, ali ne ulazite u hedonizam preko svake mere. Kraj leta ćete dočekati tako što će vas saradnici preporučivati, a septembar donosi puno novih projekata. Priznati ste i opušteniji, pa će vam spontana prezentacija doneti dobrobit. Kraj godine dočekaćete transformisani i konačno transparentni.

LJUBAV

U ljubavi odredite svoje prioritete, ali bez pritiska. Pritisak u ovom periodu daje samo kontraefekat. Zajednički ciljevi ulaze u test fazu početkom godine. Tolerancija, takt, smirenost i spontanost se preporučuju, ali bez nametanja vaše volje. Od 16. maja do 1. jula - period krize. Partneru se možete učiniti preteški i prejaki. Probajte da se na neko vreme udaljite.

Slobodnim Rakovima februar može doneti sudbinsko poznanstvo. Otvorite se i pustite višim silama da vas vode. Ta osoba služi da vas razdvoji od vaših starih iskustava. Prođite kroz katarzu. Leto donosi novi vid odnosa, nova duševna stanja i istinsku ljubav.

ZDRAVLJE

Dobar period je za čišćenje organizma i ostavljanja loših navika. Popravite ishranu i posvetite se nekom sportu. Sve što ove godine budete radili uradićete za sebe. Višestruko će se isplatiti. Maj i jun donose napetost, pa se preporučuje boravak kraj vode.

Savet

Poštujte iskustvo drugih, može biti najveći učitelj.

RepublikaFoto: pixabay.com

LAV

Ljubav na pomolu

POSAO

Posao je naglašen i ove i sledeće godine. Saturn i Pluton dubinski formiraju vašu karijeru. Nova svest pruža bolje sagledavanje poslovnih prilika i postavlja nove prioritete u poslu. Početkom godine pojačava se saradnja sa inostranstvom, a motiva i elana imate, i to će biti prepoznato i u finansijskom smislu. Posao ide uzlaznom putanjom. Pokažite saradnicima koliko ste spremni da investirate u nove projekte, ali sklapajte samo čvrste dogovore. Proleće donosi nove horizonte, vi ste u fokusu. Idete u pravom smeru. Obratite pažnju na informacije koje dolaze do vas sredinom maja. Na jesen bi se mogle ispostaviti kao vrlo važne. Od 15. maja do 1. jula nastupa period krize, pa se savetuje tolerancija i strpljenje. Ne rasipajte sopstvene resurse sve dok Sunce opet ne uđe u vaš znak (kraj jula). Tada počinje vaš vrhunac u karijeri, imate kontrolu nad situacijom. Stiže i novac. Blistate! Jesen donosi dobru komunikaciju i želju da budete otvoreniji. Vodite računa da ne preterate u izjavama, fokusirajte se na to ko vas zaista razume. Neki verovatno neće proći vaš test iskrenosti, ali pojaviće se neko ko će zauzeti upražnjeno mesto. Kraj godine donosi finansijski prosperitet, ali i dodatne poslovne angažmane. Vi ste apsolutno spremni za nove početke.

LJUBAV

Ako ste u vezi, pokušajte da shvatite partnera. Jupiter u polju ljubavi kaže da se opustite i pustite da vas energije vode. Početkom godine stvara se mogućnost da živite svoj scenario, da režirate i da se zabavite. Proleće čekate sa novom harizmom i vaša veza je transformisana i kreativnija. Od sredine maja do 1. jula izađite partneru u susret, budite fleksibilni i on će to znati da ceni, čim prođe period krize. Jul donosi renesansu vašeg odnosa. Volite i voljeni ste. Veza je čvrsta i kraj godine donosi dubinu i brižnost, ali i moguće proširenje porodice. Slobodni Lavovi treba da poštuju svoje principe. Jupiter jasno nagoveštava da ćete se zaljubiti snažno, zaneseno, ali i ozbiljno. Sve ovo bi moglo da vas dovede do braka ili prinove. Vi plenite, a plen se dobrovoljno predaje. Leto donosi uživanje, a jesen stabilnost i poverenje.

ZDRAVLJE

Ukoliko ne patite od hroničnih bolesti, zdravlje je pod vašom kontrolom. Mogući povremeni problemi sa organima za varenje ili povišenim pritiskom. U periodu od 15. maja do 1. jula smanjite svoje aktivnosti i meditirajte više.

Savet

Sledite svoje instinkte, ne propuštajte šanse, ovo je dobra godina za vas.

RepublikaFoto: pixabay.com

DEVICA

Veliki san velika vrata otvara

POSAO

Sve što radite radićete na više nivoa. Ova i naredna godina će biti krucijalna za vašu karijeru. Posvećeni ste poslu, savesni i prisutni. Međutim, posao sada ima i dubok emotivan kvalitet, pa ovaj važan segment vašeg života konačno dobija smisao. Posebno se potrudite početkom godine. Dajte se 100 odsto. Svako zalaganje će se isplatiti. Kako sazrevate i napredujete, biće prilike i da budete viđeni. Detaljni ste, ali i strogi. Želite da znate sve. Finansije koje početkom godine stižu iskoristite da uložite u posao. Brzo usvajate nova znanja i iz šire perspektive posmatrate vaš trud. Budite zahtevni prema sebi, revnosni, to će doneti važne rezultate. Otvara se mogućnost za saradnju sa inostranstvom, za krupne promene, kako na materijalnom tako i na duhovnom planu. Vi sada ne gubite vreme na trivijalne razgovore, ozbiljni ste i fokusirani. Opšti period krize od 16. maja do 1. jula iskoristite da budete savesni, odgovorni i da zaštitite sebe. Ako se trošite, naplatite to. Što su vam ambicije veće, veći uspeh postižete. Ukoliko ste principijelni i jasni, oko 20. maja postoji mogućnost potpisivanja ugovora u kome vi vodite glavnu reč. Sve do početka avgusta radićete puno, ali vam to može promeniti čitav život. Okružite se stručnim ljudima. U avgustu stiže značajna količina novca, pa je preporuka da otputujete na odmor kako biste se regenerisali. Iako će poslovne ponude pljuštati, priuštite sebi taj odmor, jer septembar donosi velike, zaista velike stvari. Na jesen će komunikacija biti pojačana i važno je da sve ide spontano. Vaše je da budete svoji, a okolina će to da ceni. Kraj godine ćete dočekati rasterećenije, bili ste vredni, svaki šraf je na svom mestu. Mašina radi besprekorno.

Napravili ste dobru podlogu za još bolju 2020.

 

LJUBAV

Zauzete Device ulažu u vezu. Postoji mogućnost za prinovu, ali i proširenje doma. Posvećeni ste partneru i on je zahvalan. Ovo je dobra godina za putovanja, na kojima možete da ugledate nove horizonte vaših odnosa. Veza je čvršća i iskrenija, a vi odgovorniji. Slobodne Device ove godine mogu da prepoznaju pravu osobu za sebe. Početak godine donosi sudbinske susrete, jake pozicija planete ukazuju na osobu sa kojom možete i da ostarite. Osim perioda od 16. maja do 1. jula, cela godina je dobra za ljubav. Opustite se, budite srdačni, spremni ste.

ZDRAVLJE

Ukoliko nemate hroničnih problema, zdravlje je dobro. Povremeno proveravajte vid i ne iscrpljujte se preko sopstvenih granica. Pružite sebi dovoljno nege.

Savet

Sanjajte velike snove, mogu vam se ostvariti.

RepublikaFoto: pixabay.com

VAGA

Lepa reč gvozdena vrata otvara

POSAO

Predugo ste već u teškoj situaciji, imate osećaj kao da otplaćujete neke velike karmičke dugove. Nešto u vama kao da je utihnulo i vi se sa setom sećate sebe iz prethodnog perioda. Još samo malo, drage Vage, još samo malo. Od vas se ove godine traži predan rad i odgovornost. Zvezde vas upućuju da naučite umetnost konstruktivnog kompromisa. Radićete više od drugih kako biste dobili priznanje kolektiva i nadređenih. Početak godine donosi priliku da se pokažete i donesete odluke koje će biti od velike važnosti za vaše radno okruženje. Vrlo je bitno da se u ovom periodu posvetite timskom radu, da negujete timski duh, da umete da, kada je potrebno, kažete hvala, ali i izvini. To će drugi umeti da cene, pa će i komunikacija ići tečnije. Dolazite do informacija koje baš vi umete najbolje da iskoristite. Bitno je samo da budete taktični i obazrivi sve do leta u vezi sa tim kome, koliko i šta govorite i da ne upadate u vatru. Budite strogi, ali pravični, prema svima, naročito prema sebi. Od jula prelazite na novi nivo i sve ide puno lakše. Iskoristite leto za predah i odmor jer jesen donosi puno posla. Povlačite nove poteze, sklapate nove ugovore. Finansijski dobici su izvesni i vaš kvalitet dobija potvrdu. Mogućnost za unapređenje ili novi poslovni status.

Svaka Vaga bi ove godine morala nešto da uradi po pitanju svog obrazovanja. Ukoliko se bavite nekom vrstom umetnosti, ovo je idealna godina za to. Lako ćete plasirati sve što radite, bilo da se bavite pre svega pisanjem, ali i glumom, slikanjem, muzikom ili plesom. Ljudi će imati priliku da vas vide i poželeće da svoje impresije podele sa vama, ali i na društvenim mrežama. Imaćete priliku da više komunicirate sa inostranstvom, pa i da putujete. Odlična godina za polaganje ispita, dobijanje diplome, kupovinu automobila, polaganje vožnje, iako se i ovde pomalo oseća da postoji problem sa autoritetima. Balans, kultura i svesnost u komunikaciji će otkloniti svaku prepreku.

 

LJUBAV

Zauzete Vage će preneti u 2019. nešto atmosfere iz 2018. godine. Još imate nekih skrivenih nedoumica, neke duboke sumnje vas muče, što, naravno, partner oseća, i može se događati da bude napetosti. Savet je da pokušate da ne ulazite u rasprave, da se malo povučete, posvetite sebi i svom radu u miru. Od juna stiže stabilnost i harmonija.

Vage bez partnera već u januaru mogu sresti osobu sa kojom su karmički povezane. Budite prijemčivi i preduzimljivi jer s neba obično pada samo kiša. Moguće je da se neko prijateljstvo pretvori u ljubav. Od maja do jula je iskrenost u fokusu. Druga polovina je dosta opuštenija, lakša, te neće biti iznenađenje ako već krajem godine uhvatite sebe kako planirate zajednički život.

ZDRAVLJE

Slabe tačke ove godine su bešika, mokraćni kanali i bubrezi. Moguć disbalans hormona, problemi sa nesanicom ili depresijom. Sve ovo je posledica unutrašnjih borbi i trenutnog nedostatka vama preko potrebne harmonije. Šetajte više, priroda će vas vratiti u balans.

Savet

Vodite računa o svojim emocijama, poštujte odnose u porodici, iako će oni ove godine biti prilično teški. Budite zdravo tolerantni.

RepublikaFoto: pixabay.com

ŠKORPIJA

Pustite glas iz grla

POSAO

Već neko vreme osećate da svetom vladaju neke više sile, kojih većina uopšte nije svesna. Znate da ste deo nekog većeg plana i jasno vam je da je vaš zadatak da ne smetate tim silama kako bi se najbolje ispoljile kroz vas. I ove godine ste lucidni i duboki, zračite, aktivni ste i stremite kvalitetnijim odosima. Kako Uran počinje da tranzitira vašim poljem partnerstva, više vas ne zanimaju trivijalnosti, već želite da posvetite vreme kvalitetnim ljudima koji imaju sluha za vaše nove ideje. Saturn u polju komunikacija donosi ozbiljnost, ali i neke praktične, realne kontakte. Ovo je period kada i najveći autoriteti žele da čuju šta vi to imate da kažete.

Veliki dobrotvor Jupiter prolazi kroz polje vaših materijalnih resursa, pa su svi ostali znaci Zodijaka s pravom ljubomorni. Ovo je dobra godina za sticanje novca, ali vi ste svesni da je sve to posledica vašeg mentalno-duhovnog stanja, unutrašnjeg osećaja i promišljenog optimizma. Iskoristite ovu godinu da učite na svakom koraku, posebno od ljudi koji su stariji i iskusniji, to ne moraju da budu ljudi sa formalnim obrazovanjem, ali postoje naznake da će se među njima naći i oni koji su ozbiljno moćni. Pričajte s njima, naročito u prvim mesecima godine. Svi oni će vam pomoći da probudite u sebi mudrost, a Jupiter će vas nagraditi. Imate jake saveznike, svesni ste i spremni da se bacite u nove tokove poslovanja. Rastete i vi i vaš konto i jedino je potrebno da u svemu nađete pravu meru. Period od polovine maja, pa skoro do kraja avgusta je većini znakova stresan i težak, ali ne i vama jer vi niste kao svi drugi. Upravo tada stupate na scenu, nonšalantno, skoro bez ikakvog truda rešavate stvari od kojih su svi drugi ili pobegli ili sa njima ljutu bitku biju. To može zaintrigirati nekog investitora da uloži u vas, ali vi toliko dobro plivate da bi se moglo dogoditi da i on počne da vas doživljava kao konkurenciju iako ste prilično novi u tom poslovnom okruženju. Ne brinite, kako godina odmiče, shvatićete da zapravo sve to možete i sami. Kraj godine završavate uspešno i samouvereno čekate šta to 2020. godina ima da vam ponudi.

LJUBAV

Zauzete Škorpije osećaju da se nešto dešava, osećate da nepoznata energija u vama raste i nadolazi. Vuku vas neke nove daljine, neki novi načini postojanja udvoje. Sve to može biti prilično šokantno partneru, ali i vama. Polako, s vremenom će vam sve postati jasnije, otkrićete novu harizmu. Puni ste iznenađenja i očekujete da i partner bude kadar da vas prati, pa se može dogoditi da ovo bude period u kojem će opstati samo one veze koje imaju stvarni potencijal.

Slobodne Škorpije su u fazi dvoumljenja da li im stvarno treba bilo kakav ljubavni odnos u ovom trenutku. Da li će ih to odvući od rada na sebi ili je ipak prijatno imati nekoga... Bez brige, onog trenutka, ako se budete odlučili za ljubav, ona će doći. Ponekad to ne morate ni da pokažete, već ste dovoljno zanimljivi nekoj upornoj osobi da se može dogoditi da se nađete u strastvenom zagrljaju, a da se niste mnogo ni pitali.

ZDRAVLJE

Ukoliko ste početak godine dočekali sa povremenim glavoboljama ili gušenjima, dovoljno će biti da se samo malo potrudite da zdravije živite, da manje unosite nezdrave namirnice, pijete više vode i vaše telo će se neverovatnom brzinom regenerisati.

Savet

Pevajte! Da, bukvalno! Osim što ćete često imati razloga za pesmu, pevanje je i najbolji način da potrošite višak nagomilane energije, a jedino zarobljene energije dovode do problema. A i jako je zabavno!

RepublikaFoto: pixabay.com

STRELAC

Novi životni ciklus

POSAO

Dobra vest za sve Strelčeve je da je Jupiter, vaš vladar i najveći dobrotvor, posle 12 godina u vašem znaku. Ovo je godina kada se ponovo bude svi vaši potencijali. Istovremeno, planeta vizija i iznenadnih promena počinje svoj sedmogodišnji tranzit kroz vaše poslovno polje. Može vam se dogoditi da budete razapeti između naleta optimizma i poslovnih vizija koje se graniče sa genijalnošću. Savetujemo da ne brzate, kada osetite ove unutrašnje borbe, stanite na loptu, pažljivo procenite situaciju i donesite odluke zdravorazumski. To ne znači da ćete od velikih ideja odustati, već znači da ste ovladali mudrošću i shvatate da u ovom trenutku okolina ne može da vas prati, prosto ste previše napredni. Realizacija će se dogoditi već 2020. i biće vam mnogo lakše, jer ste podsvesno pomalo i radili u njenom smeru. Ovu godinu bi najbolje bilo shvatiti kao godinu u kojoj akumulirate važne resurse, kao godinu u kojoj gradite temelje za mnoge godine koje su pred vama. Materijalizacija je u fokusu, iako se vama čini da ne ide onom brzinom koju vaš elan zahteva. Kako Jupiter ume da pretera sa dešavanjima, ponekad i do te mere da vam se učini kako ste razapeti, savetujemo da nađete neki hobi, nešto što bi vas i zaokupilo i opustilo, a sve u cilju boljeg osluškivanja unutrašnjeg glasa.

LJUBAV

Zauzeti Strelčevi su uporni da ostvare sklad i harmoniju u vezi, te se savetuje strpljenje. Vaš trud neće ostati neprimećen i partner će vam izaći u susret. Tokom februara i marta zajedničke aktivnosti stupaju na snagu, ali budite oprezni u zahtevima, jer i partner ima sopstvene potrebe. Od 15. maja do 1. jula čeka vas period lične transformacije. Malo ste se povukli, ali to ne znači da ste hladni. Samo vam je potrebno malo vremena da raščistite neke stvari, kako bi se druga polovina godine ostvarila na najbolji mogući način. Opušteni ste i zadovoljni. Slobodni Strelčevi tragaju za partnerom koji prolazi kroz slična iskustva i deli iste vrednosti. Ali kosmos je nepredvidiv, krajem januara neki od vas bi mogli da se zaljube na prvi pogled. Ako propustite šansu, početak leta bi mogao da vam donese nove prilike. U svakom slučaju, neko vas strpljivo čeka. Ako odlučite da se spojite sa tom osobom, jesen donosi stabilnost.

ZDRAVLJE

Od lenjosti nema gore bolesti. Neaktivnost bi mogla da dovede do problema sa vratom, kičmom i držanjem. Vodite računa da se ne ugojite. Ove godine ćete biti posebno skloni tome. Jedite tri puta manje. Jer Jupiter u vašem znaku daje dovoljno energije.

Savet

Impuls koji dolazi iznutra nije stvar ega, već novih dubina, i zato neka vam bude najbitnije ono što zaista želite.

RepublikaFoto: pixabay.com

JARAC

Disciplina i struktura

U proteklih nekoliko godina ste prolazili kroz jak tranzicioni proces. Verovatno je bilo pomalo nejasno i prilično bolno. Međutim, vi sada možete da sagledate koliko ste se promenili, koliko se i dalje menjate i osećate da postavljate sada jaku strukturu koja će vas nositi u narednih tridesetak godina.

I okolina reaguje na te vaše promene i verovatno ste (ili će se to vrlo brzo dogoditi) dobili odgovorniji položaj, preuzeli još gomilu obaveza na sebe ili pak postali rukovodeći kadar. Sve su to samo prirodne posledice vašeg rasta. Ponekad će biti teško, ali vi sada imate tajnu pomoć. Dobra planeta Jupiter sada boravi u vašem polju duhovnosti, pa ćete vrlo često imati osećaj da imate anđela čuvara na ramenu. On će vam se obraćati kroz snove i povećavati vašu intuiciju. U svakom slučaju, dobićete puno uvida kroz podsvesni deo ličnosti.

Iako će vas početak godine dočekati u nešto napetijem raspoloženju, vrlo brzo ćete shvatiti da je to bio samo pokretački impuls koji vas gura u nove poslovne poteze. Kreativniji ste i otvoreniji (da, moguće je), pa se možda upustite i u neku vrstu rizika. Izučavanje novih tehnologija ili digitalnog monetarnog sistema može u nekom trenutku biti od važnosti. Onaj ko više zna, bolje sagledava okolnosti. Period od sredine maja sve do početka jula donosi tenzije sa saradnicima. Verovatno će pokušavati da vas ubede da rizikujete manje, ali vi ćete uraditi po svom. Da li će odluka biti dobra, zavisi od toga koliko ste se posvetili, no ako jeste, ovo bi moglo da privuče nove investitore. Saradnja sa inostranstvom ili putovanja su gotovo izvesna u septembru. Iskoristite ukazanu priliku, putujte, učite kroz različitosti, a već na jesen se stiču uslovi za realizaciju i ubiranje plodova. Krajem godine uviđate da ste dobro postupili slušajući sebe. Jačate samopouzdanje i spremno dočekujete još bolju 2020. godinu.

LJUBAV

Zauzeti Jarčevi će se povremeno osećati razapetima između partnerovih surovih zahteva i nekog novog poriva za slobodom. Osećate nadolazeću energiju mladosti, pa se može dogoditi da povremeno čak i flertujete. Bavite se potomstvom, stoga će mnogi od vas postati roditelji ili potpuno promeniti svoj odnos sa decom.

Slobodni Jarčevi žele da se druže više, da uče kroz igru i zabavu, da flertuju, ali će ipak pokušavati da nađu svoju apsolutno idealnu polovinu. I možda su i u pravu ovog puta, samo treba da uspore i dopuste da ih stignu, vrlo su blizu.

ZDRAVLJE

Kako ste prošli kroz period velikog izazova i napora, verovatno se osećate iscrpljeno. Mogući problemi sa glavom, kičmom ili povremene tahikardije. Najbolji način da pomognete telu je da dovoljno spavate, vodite uredan život i da pokušate da meditirate.

Savet

Ne morate uvek sve sami, ponekad je potrebno da se obratimo nekome za pomoć. Tražite i daće vam se!

RepublikaFoto: pixabay.com

VODOLIJA

Dobro jutro, ovo iznad nas je nebo

POSAO

Dobro vam jutro, Vodolije! Sanjali ste neki san prilično dugo, pomalo nejasno, na momente se preispitivali, prepravljali scenario, sumnjali... Ali jutro je! Kafa miriše, vreme je za delanje. Ova godina donosi mogućnost korenitih promena. Planete vas podržavaju, a ako se desi da povremeno posustanete, vera stiže. Proširujete svoj socijalni život, sada svi žele da budu u vašoj blizini, da sarađuju, da vam se nađu. Kreativni ste uvek, ali ste sada i opušteniji. Obratite pažnju, neko iz vašeg rastućeg kruga prijatelja i saradnika može da bude od velike važnosti za vaš dalji napredak. Budite hrabri i preduzimljivi. Postoji naglašenost pitanja nekretnina, te ćete se verovatno i time baviti. Može se dogoditi da prodate/kupite nekretninu, da se preselite u drugi grad, državu. U svakom slučaju, ovo je vreme koje, slikovito opisano, liči na presađivanje korena. Vreme pokreta, a to je ono što vam najviše prija. Leto donosi velike poslovne poduhvate, finansijsku dobit, pa bi bilo lepo da jedan deo izdvojite za proputovanje. Nećete trošiti novac na trivije, već će sve u šta budete ulagali biće promišljeno i planski. Transformacija je već počela u dubinama vaše duše, ali sada možete da uvidite i njena konkretna ispoljavanja. Menjaćete vaš odnos prema sebi i svetu, a svima prija dah svežine u okolini.

LJUBAV

Zauzete Vodolije će imati priliku da sa partnerom izlaze više nego do sada. To će vam se ponekad učiniti kao da ste zakoračili u neku novu mladost veze, ali s obzirom na vaš neukrotivi karakter, poželećete da izlazite i samostalno. Sve je u redu, svima je povremeno potrebno samo svoje vreme, vama posebno.

Slobodne Vodolije će uživati u druženjima. Kreativni ste i smeli, pa vas okolina prihvata sa oduševljenjem. Moguće je da na putovanju upoznate nekoga ko bi vas prihvatio baš takvim kakvi jeste, bez želje da vas menja, osim da vas usreći. Može vam biti takva podrška da pomislite da ste upoznali gurua, neku vrstu duhovnog učitelja, a možete i vi sami nekome biti sve to.

ZDRAVLJE

Već neko vreme osećate pojačani unutrašnji nemir, ali ne brinite, vaša stara struktura ličnosti se raspada jer je vreme za novu, stabilniju, adekvatniju. Moguće nesanice ili teški snovi, ali imajte na umu da je strah samo poslednja linija odbrane vaše stare ličnosti. Bez panike, samo se ponovo rađate, a rođenje ume da boli, zar ne?

Savet

Rešavajte pitanja nekretnina i najdubljih emocija. Vreme je za vaš novi dom, potrudite se da bude bolji, udobniji i svetliji od prethodnog.

RIBE

Renesansa (Svet na dlanu)

POSAO

Kakva godina! Vi ove godine imate priliku da promenite svoj stil života i puno toga postavite na pravo mesto. Bez obzira na oblast kojom se bavite, vama se otvaraju sva vrata. Veliki poslovni uspesi, unapređenja, visoke funkcije, nagrade. Ako se umetnički tip ili se bavite naučnim radom, ovaj svet bi mogao biti mnogo bogatiji i bolji upravo zahvaljujući vašem radu. Jupiter će vam dosta pomoći darujući vam istrajnost. Uran daje genijalne vizije, spoznaje vanvremenskog kvaliteta, a inspiracija je najmanje što može da vam se dogodi. Finansije prate vaše uspehe, ali nisu vam prioritet. Interesantno će biti kako ćete postaviti sebe u odnosu na okolnosti koje vam se dešavaju. Nalazite se zapravo u svom elementu i ta energija će potrajati. U svakom slučaju, ušli ste u jednu važnu duhovnu fazu u kojoj ćete mnogo više poštovati sebe, zapravo svoju posvećenost, i mnogo ćete kvalitetnije želeti da iskoristite vreme. Tokom januara i februara ćete funkcionisati intenzivnije i sa puno energije. Proleće donosi više komunikacije nego obično i osećaj da ste zreli za promene. Sada je pravo vreme da akumuliranu energiju utrošite na nove projekte i realizaciju ideja. Sve će vam ići od ruke. Bićete posvećeni i odgovorni. Iako vam nije bila namera da se dokažete, u periodu mart-april bićete i te kako zapaženi. Tokom maja i juna potrebno je da malo usporite. Imaćete veoma važno iskustvo. Odolevate iskušenjima i nećete dozvoliti da vas neko ili nešto vrati unazad. Izdignućete se iznad svake situacije. Shvatićete da se ta vaša posvećenost isplatila. Razbijate stereotipe i za sobom ostavljati zadivljene ljude. Ipak ste najvažniji sebi. Nije to sebičnost, to je prepoznavanje da vi sada morate da ispoštujete ove predivne impulse u sebi. Leto će biti aktivno i vi ste funkcionalniji nego ikada. Za vas je ovaj period skok na novu poslovnu realnost. Tokom septembra ćete biti u prilici da pružite podršku i drugim ljudima, što će i vama mnogo značiti na emotivnom nivou. Poneseni novim naletom elana, jesen dolazi još bolja. Dobijate potvrdu kvaliteta, ali i finansijsku satisfakciju.

LJUBAV

Zauzete Ribe ulaze u ozbiljne transformacije sa partnerom. Ukoliko je partner inertan, zahtevan ili pesimističan, moguće je prisustvo napetosti u odnosu. Jupiter vam daje snagu da istrajete u svemu što poželite, pa i u očuvanju veze. Možete biti nestrpljivi i dinamični, što zbunjuje partnera. Vaša svest će ipak dobro izbalansirati tu energiju i bićete svesni da u stvari vi proživljavate transformaciju na ličnom planu, a samim tim i u partnerskim odnosima. Razumećete da vas je teško pratiti. Na leto ćete se prepoznati i biti u mnogo boljem odnosu. A krajem 2019. pokazaćete veliku zrelost.

Slobodne Ribe će aktivirati osobe u svom životu koje dolaze sa mnogo višom simbolikom nego što je ljubavna i emotivna. Velika prijateljstva otpočinju ove godine, a već u januaru možete stupiti u kontakt sa potencijalnim partnerom. Februar vam donosi značajna dešavanja. Vi sada živite svoju renesansu, te ako potencijalni partner nije na istom energetskom nivou, ne uzbuđujte se. Maj je sve izražajniji i veoma dobar za emotivna pitanja. Kako godina bude odmicala, odnos samo dobija na kvalitetu.

ZDRAVLJE

Kad je sve dobro, kad se živi pun potencijal, tada je i zdravlje dobro. Vaš nervni sistem je zaokupljen drugim stvarima, pa nećete mnogo vremena posvećivati strahovima. Ojačajte, ali nemojte testirati svoje granice izdržljivosti, mogli bi da trpe vaši zglobovi, kičma ili kosti.

Savet

Ova 2019, ali i naredna godina, nestvarno je dobra za vas, te je mnogo prikladnije da savete dajete vi, a ne da ih dobijate od drugih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading