HUAWEI IZBACUJE NOVI MODEL: Stiže P30

Autor: Republika

Razonoda

12.11.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mate 20 Pro je predstavljen, ali već se priča o tome šta bi iduće godine mogla doneti novi model P30.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kineski proizvođač Huawei ima dva top modela pametnih telefona: Mate 20 Pro i P20 Pro. Serije P i Mate navodno su namenjene različitim publikama, ali to ne menja činjenicu kako Huawei na tržište izbacuje novi top model svakih šest meseci, piše Tportal.hr. 

Očekuje se kako će P30 Pro biti predstavljen u martu iduće godine, moguće tokom sajma Mobile World Congress u Barseloni. Ali, verovatnije je kako će Huawei održati posebno predstavljanje, kao što su već uradili krajem marta ove godine. 

Očekuje se da će biti skuplji nego Mate 20 Pro. Verovatno će uz stadnardno biti ponuđeno lite i Pro izdanje. 

P30 Pro gotovo sigurno će imati procesor Kirin 980, isti kao i Mate 20 Pro, uz šest ili osam gigabajta radne memorije (RAM-a), što znači kako će nove funkcije biti ograničene na mogućnosti tog hardvera. Kako je naglasak serije P na fotografiji, možete očekivati pomake napred vezane uz kamere. 

Moguće je kako će P30 Pro imati zakrivljeni ekran, 3D kameru koja skenira lice i čitač otiska prsta ugrađen u ekran. Mimo toga, nagađa se kako neće imati 3,5-milimatarski audio ulaz za slušalice, kako će biti otporan na vodu (IP68) te kako će imati OLED ekran. 

Što se softvera tiče, očekuje se kako će biti isporučen sa operativnim sistemom Android 9 Pie i interfejsa EMUI 9, piše Tech Advisor.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading