Sinergija IT-a i biznisa kao ključ "Digitanog proboja"

Autor:

Razonoda

24.10.2018

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osamnaestu godinu za redom, svečano je otvorena Sinergija - jedan od najvećih ICT i biznis događaja u regionu. U godini punoletstva, Sinergija će tokom tri dana održavanja, spojiti biznis i savremene tehnologije, kako bi postavila pitanje - dokle smo kao društvo, ekonomija i pojedinci stigli u procesu digitalne transformacije.

RepublikaFoto: Promo foto
Dražen Šumić, zamenik direktora Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji

Upravo to pitanje postavlja i ovogodišnji slogan konferencije "Digital Breakthrough" ("Digitalni proboj"), a odgovore gde je sve neophodan digitalni proboj, koje industrije su brže u njegovom usvajanju i na koji način IT sfera može da pomogne u tom procesu, daće brojni predstavnici biznisa, državnog sektora i eksperti iz oblasti informacionih tehnologija. Sinergija 18 otvorena je uvodnim izlaganjem Željka Vujinovića, generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji.

- Digitalizacija, digitalni proboj, zapravo predstavljaju sinonime za sinergiju najsavremenijih tehnoloških rešenja i svakodnevnog života. Svaki novi izum predstavlja šansu za napredak, i smatramo da se Srbija nalazi u pravom momentu da adekvatno i efikasno primenimo napredne tehnologije u digitalnoj transformaciji, a sve sa ciljem da se pre svega dalje unapredi kvalitet života i da postanemo konkurentni -  izjavio je Vujinović.

Već prvi dan, Sinergija je otvorila teme aktuelnih tehnologija koje danas menjaju način na koji živimo i poslujemo – poput veštačke inteligencije, IoT-a, cloud computing-a, blockchain-a, i koje predstvljaju  stub oslonca za sve grane privrede. Poruke koje su poslate tokom svečanog otvaranja, nedvosmisleno ukazuju da se naše društvo nalazi u „last minute“ fazi, u kojoj je potreban fokus, brzina i otvorenost ka transformaciji, kako bi se ostvarili maksimalni efekti daljeg razvoja čitavog društva.  

Prisutnima se obratio i Dražen Šumić, zamenik direktora Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji, koji je predstavio Azure SQL Managed Instance, koji je bio jedan od dve najveće vesti na nedavno održanoj globalnoj Microsoft konferenciji Ignite, a koji je od A do Š razvijen u Beogradu. On je istakao da je Srbija pred istorijskom šansom, jer digitalizacija sveta omogućava da izađemo na globalno tržište,  pronađemo nove korisnike  i ponudimo im nove usluge i proizvode. 

Inspirativna predavanja koja u fokus stavljaju nikad aktuelniju temu cyber bezbednosti, održali su Krunoslav Mihalić, Cyber Security konsultant u kompaniji Microsoft i Kamil Bączyk, ekspert u oblasti bezbednosti u kompaniji CQURE, pa su posetioci bili u prilici da čuju, na koji način danas kompanije i pojedinci treba da razmišljaju i koje alate da koriste, kako bi osigurali bezbednost svojih podataka. 

Drugi,  Tehnički dan konferencije nastaviće sa najaktuelnijim temama poput  Business Solutions, Modern Business, Data Platform & Business Intelligence, Developer Platform, Tools & DevOps, Internet of Things, Security & Identity, User eXperience, Mixed Reality & Games, Web & Cloud Apps, i mnogih drugih.

Treći,  Biznis dan – predstaviće uspešne primere digitalne transformacije lokalnih kompanija, kao i primere iz javnog sektora, kroz predavanja predstavnika Kancelarije za IT i eUpravu, kao vodećeg tela digitalne transformacije u našoj zemlji. Dodatno, panel diskusija će pružiti priliku za razmenu mišljenja sa vodećim donosiocima odluka, koji utiču na stvaranje modernog privrednog ambijenta u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading