(VIDEO) IDEALNO REŠENJE ZA ŠPIJUNAŽU: Ovaj robot može neopaženo da uđe u svačiji dom, a pogledajte i zašto

Autor: PC Press

Razonoda

05.10.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ghost Minitaur je robot koji ima četiri noge, zahvaljujući kojima može da se kreće i kroz kompleksne terene, da skače, te se penje uz stepenice, otvara vrata i preskače ograde

RepublikaFoto: Youtube.com/Mashable Deals
Novi robot može i da trči

O njemu se govori još od oktobra 2017. godine, da bi nedavno bila objavljena i neka dodatna unapređenja, a u kompaniji se nadaju da bi ovaj robot mogao da se koristi kao osnova za robotizovana vozila, koja bi bila podržana mašinskim učenjem i aplikacijama za treniranje uređaja.

Oni koji se boje robotske revolucije, te robo-špijunaže, brinu zbog toga što se ovaj robot opisuje i kao skalamerija koja neopaženo može da se uvuče u svaki dom, a zahvaljujući tome što može da obavlja i komplikovane operacije, poput otključavanja i zaključavanja vrata.

Ghost Minitaur je vrlo dinamičan robot koji može i da trči, a ima i brze enkodere koji mu omogućavaju da doživljava teren oko sebe, te mu prilagođava pokrete. Prednost mu je i to što je prilično snažan, i može da se proizvodi sa ograničenom količinom sredstava, što će ga, tvrde kreatori, svrstati među najpristupačnije robote na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading