Sony Interactive Entertainment predstavio PlayStation Classic

Autor: Republika

Razonoda

20.09.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sony Interactive Entertainment (SIE) predstavio je PlayStationClassic, minijaturnu game konzolu koja izgleda kao originalni PlayStation i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. Konzola će na tržište stići u limitiranim količinama počevši od 3.decembra 2018. godine u Japanu, Severnoj Americi i Evropi. PlayStation Classic će se prodavati po ceni od 99,99 eur (PMC).

RepublikaFoto: facebook.com/HYPEBEAST
Soni

Originalna PlayStation konzola debitovala je u Japanu 3. decembra 1994. godine, a sa svojim istaknutim inovacijama kao što su 3DCG rendering u realnom vremenu i primena CD-ROM tehnologije, ova konzola ostavila je neizbrisiv trag na industriju video igara 1990-ih i kasnije.

Dizajn PlayStation Classic konzole u potpunosti se oslanja na originalni PlayStation, uključujući raspored dugmića, kao i kontroler i kutiju u kojoj se uređaj isporučuje, osim što je sve za 45% manje i ima 80% manje zapremine u odnosu na originalnu konzolu, piše itsvet.com. Sa unapred instaliranih 20 PlayStation igara kao što su Final Fantasy VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), i Wild Arms (SIE), PlayStation Classic je savršen uređaj za nostalgične PlayStation fanove koji su uživali igrajući se na originalnom PlayStation-u, kao i za nove PlayStation gamere koji žele da iskuse klasične PlayStation igre iz 1990-ih.

PlayStation Classic u sebi sadrži i HDMI kabl za konekciju sa eksternim ekranima kao što su TV monitori, kao i USB kabl koji se može priključiti na USB AC Adapter za napajanje. U određenim igrama igrači mogu igrati i sa, odnosno protiv svojih prijatelja uz pomoć dva kontrolera koji dolaze u pakovanju sa konzolom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading