Shadow of the Tomb Raider – Lara protiv apokalipse

Autor:

Razonoda

15.09.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena Lara Kroft nam se ponovo vraća. Ovo je treći nastavak otkad je ova franšiza pre pet godina rebutovana i krenula iz početka odnosno čak 12 (ako sam dobro izračunao) od izlaska originalne igre pre čak 22 godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider – Lara protiv apokalipse

Nakon pacifičkih ostrva i bespuća hladnog Sibira senka Tomb Rajdera nas vodi u Južnu Ameriku gde naša Lara očajnički traži legendarni izgubljeni grad drevnih Inka, Paititi kako bi zaustavila svetsku kataklizmu koju je nehotice sama započela. Glavni protivnik je, kao i ranije, zla organizacija Triniti.

Izvođenje se nije promenilo u odnosu na ranije nastavke, Laru pratimo iz trećeg lica gde ona trči skače i krije se po žbunju odakle veoma efikasno iz ubija neprijatelje. Grafika je, očekivano, odlična i zaista sjajno dočarava atmosferu divlje Južnoameričke džungle.

RepublikaFoto: youtube.com/Tomb Raider
Priča je na momente haotična ali uzbudljiva i smislena pa će igra do kraja držati pažnju igrača. U tom smislu i ovaj Tomb Rajder je vredan preporuke pogotovo što skoro nismo imali igru ovog tipa. Sama igra je dostupna za PC, PS4 i Xbox One

Osim džungle igra vas (logično) vodi u brojne grobnice, a dosta je sekvenci u kojima ćete morati da ronite što je zaista lepo grafički izvedeno. Sama mehanika igre nije promenjena u odnosu na prethodna dva nastavka pa se veranje i plivanje relativno lako izvodi ali nije onako fluidno kao u serijalu Uncharted, na primer.

Neprijatelji nisu previše pametni i možete ih lako izbegavati, možete im gotovo ubiti saborca direktno ispred očiju i oni ponekad neće reagovati. Sa druge strane, zagonetke u Indijana Džons stilu su zabavne i ne previše teške. Uopšte gledano istraživanje, kraftovanje novih predmeta i levelovanje su najzabavniji delovi ove igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading