Besplatan Wi-Fi samo za STUDENTE KOJI REŠE ZADATAK

Autor: pcpress.rs

Razonoda

11.09.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti u kafeteriji u kineskom Nanjing univerzitetu aeronautike i astronautike (NUAA), moraju da reše matematički zadatak kako bi dobili šifru za pristup besplatnom bežičnom Internetu. Šifra je, u stvari, rešenje postavljenog problema. U Xinuan Library restoranu odabran je problem sa muzičkom notacijom, pošto tu pretežno dolaze studenti umetnosti, dok u kafeteriji najčešće borave studenti tehničkog opredeljenja.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo naravno nije preveliki problem za studente - kada jedan reši zagonetku (zadatak), rešenje može da podeli sa kolegama. To se delimično može sprečiti menjanjem šifre na dnevnom nivou.

Međutim, uprava univerziteta nije želela da ograniči pristup besplatnom Wi-Fi signalu, već da motiviše studente da se malo više aktiviraju. Prema neproverenim informacijama, matematički problem je u stvari test koji pokazuje koliko studenti prate nastavu, pošto su postavljeni zadaci obrađivani na prethodnim predavanjima.

Uglavnom, kako je jedan od profesora naveo, NUAA studenti su "štreberi" i vole nove stvari i izazove, tako da je ova ideja za njih zabavna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading