PREDSTAVLJEN PRVI LAPTOP SA DVA EKRANA NA SVETU!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

01.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lenovo je na Tech Day konferenciji predstavio naslednika Yoga Book hibridnog računara. Reč je o tankom i lakom uređaju malih dimenzija, koji je pre dve godine osvojio srca i simpatije brojnih poklonika tehnologije, koji je stigao sa virtuelnom tastaturom na ploči po kojoj se moglo pisati olovkom. Ovaj put je Lenovo otišao korak dalje.

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central

Najpre, Yoga Book C930 ne bi trebalo brkati sa "običnim" Yoga C930 uređajem, koji predstavlja top model Yoga računara. Lenovo je samo želeo da njihove oznake dovede u sklad, pošto se radi o top uređajima u njihovim kategorijama.

Novi Yoga Book C930 je prvi laptop sa dva ekrana u svetu sa podrškom za E-Ink režim prikaza. Dakle, laptop će imati standardan ekran, kao i E-Ink ekran tamo gde je na standardnom laptopu tastatura. Kada je aktivan, po tom ekranu je moguće crtati, pisati, praviti zabeleške, ili uživati u čitanju elektronske knjige putem eReader opcije dostupne na dodir dugmeta. Interesantno je da ovaj ekran možete pretvoriti i u dinamičnu i prilagodljivu tastaturu. To olakšava značajno upotrebu u višejezičnim domaćinstvima.

Multifunkcionalni uređaj koristi Intel Core procesore, kao i Windows 10 operativni sistem kako bi isporučio maksimalne mogućnosti. Treba istaći da stiže u ultra tankom i laganom kućištu sa izdržljivom baterijom. O navikama korisnika i onome što će "puštati" na sekundarni displej, uređaj će učiti preko veštačke inteligencije.

Tokom razvoja, inženjeri su zaključili da je ovako mali i tanak uređaj pomalo nezgodno otvarati ručno. Stoga su implementirali mehanizam koji omogućava da se poklopac otvori tako što se – pokuca na njega!

Očekuje se da će cena ovog uređaja iznositi 999 evra, a Yoga Book C930 će postati dostupan od septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading