YAHOO MAIL nastavlja da skenira mejlove i PRODAJE PODATKE KORISNIKA

Autor: b92.net

Razonoda

30.08.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je veliki broj popularnih e-mail servisa imalo običaj da skenira korisničke mailove kako bi se za oglašivače obvezbedili relevantni podaci, dosta njih je prekinulo sa ovom praksom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Međutim, izgleda da to nije slučaj i sa Yahoo Mailom. Novi izveštaj tvrdi da Yahoo Mail nastavlja da skenira mejlove kako bi prodavao podatke oglašivačima.

Izveštaji sugerišu da je Oath, kompanija koja je sada vlasnik Yahoo Maila, u pregovorima sa oglašivačima u vezi sa novim servisom koji će skenirati preko 200 miliona Yahoo Mail inboxova, kako bi obezbedili podatke o korisnicima.

Oath je potvrdio da Yahoo Mail zaista skenira mejlove, ali je istakao i da samo promotivni mejlovi, koji se obično šalju od maloprodaja, bivaju skenirani. Algoritmi koji se koriste za skeniranje tih mejlova i kolačića se plasiraju kako bi korisnicima u budućnosti prikazivali slične reklame.

Sistem skeniranja ignoriše lične mejl poruke, a sve informacije koje personalno identifikuju korisnika su skrivene od podataka koji se daju oglašivačima

Takođe, korisnicima se daje i mogućnost da isključe opciju skeniranja. Ovo se može učiniti tako što se ode u Ad Interest Manager u Yahoo Mailu i izabere relevantna opcija. Ova stranica se nalazi u Settings meniju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading