ROBOKAP STIŽE U RUSIJU

Autor: pcpress.rs

Razonoda

30.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija testira novi spoljašnji oklop, koji bi trebalo da joj omogući da svoje vojnike pretvori u kiborg-ratnike, i da ih osposobi da pucaju iz vatrenog oružja koristeći samo jednu ruku, te da brže trče.

RepublikaFoto: pixabay.com

TsNiiTochMash, koji je deo ruske državne korporacije Rostec, razvija laki oklop od ugljeničnih vlakana, a projekat je prvi put predstavljen javnosti na vojnoj paradi 2018. godine. Ruska vojska već koristi takozvanu "pasivnu" verziju, koja vojnicima omogućava da nose veći teret, pa mogu da bez problema ponesu do 50 kilograma, a tako što se težina raspoređuje na različite delove oklopa.

Kada je aktivna verzija ovog oklopa u pitanju, kreatori tvrde da bi trebalo da sadrži i električne motore, te baterije, a mogla bi da postane dostupna već 2025. godine. Šlem će biti opremljen sistemom za precizno nišanjenje, koji obavlja kompleksne proračune, te u obzir uzima udaljenost mete, brzinu vetra, te druge uslove iz okruženja.

 

 

Tako ovaj projekat ukazuje na sve veće interesovanje Rusije za robotiku, te njeni stručnjaci tvrde da kreiraju veštačku inteligenciju, a ne terminatore budućnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading