BOLESNO! Ćerka Stiva Džobsa otkrila JEZIVE DETALJE IZ ŽIVOTA SA NJIM

Autor:

Razonoda

28.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarije dete pokojnog osnivača "Epla" (Apple) Stiva Džobsa, Liza Brenan Džobs, koju je dobio sa 23 godine i negirao očinstvo dok nije potvrđeno DNK analizom, kaže da je sa majkom živela u siromaštvu i da joj je otac retko poklanjao pažnju i nakon priznavanja očinstva..

RepublikaFoto: youtube.com/EverySteve
Stiv Džobs možda jeste uspešan, ali omražen čovek

Ćerka Stiva Džobsa njega opisuje kao okrutnu osobu koja je uspela u životu. Kaže da je njegovo ponašanje bilo nepodnošljivo ljudima oko njega - radnicima, poslovnim partnerima, ali i porodici i prijateljima. Knjiga "Small fry" sa svim njenim sećanjima na uspešnog oca izlazi 4. septembra, a Biznisinsajder donosi detalje.

Kad ga je sud primorao da plaća alimentaciju, prvo je osigurao da slučaj protiv njega bude gotov pre nego što je javno objavio Epl i postao multimilioner. 


U knjizi piše između ostalog da se Lizina majka Kristin Brenan nije osećala prijatno da ih ostavlja same jer je Stiv Džobs navodno jednom prilikom sa devetogodišnjom Lizom pričao o tome šta je privlači u seksu. Kada je kao tinejdžerka otišla da živi sa njim zabranio joj je da vidi majku šest meseci, a kad se požalila ocu i maćehi da se oseća usamljeno i zamolila ih da joj požele laku noć pred spavanje, Stiv Džobs joj je rekao "Mi smo hladni ljudi". 

Ona piše i da je Džobs jednom za vreme seksa sa svojom ženom tražio da Liza bude u sobi i prisustvuje "porodičnom momentu".

U više navrata joj je oduzimao novac i govorio da neće ništa dobiti od njega. Kada je Liza postala aktivna u srednjoj školi, kada se takmičila u studentskoj vladi, otac joj je zamerio što ne provodi više vremena sa porodicom. "Ovo ne funkcioniše. Ne uspevaš kao član ove porodice", govorio joj je. U jednom momentu komšije su bile toliko zabrinute za Lizu da su joj pomogle da se odseli i da plati za koledž. 


Sve su to izvučeni navodi iz knjige, čija je suština da je Stiv Džobs poslovno imao neverovatno dostignuća, ali da je isto toliko bio okrutan. 

Lizina sećanja na taj period života dramatično se razlikuju od sećanja druge Stivove supruge Loren Paule Džobs i njegove sestre, a sama Liza kaže da joj nisu cilj osude, već da oprosti ocu i krene dalje. 

- Na kraju - da li su njegova poslovna dostignuća nadmašila okrutnost prema drugima? Ne znam. Znam da često slavimo ljude zbog njihovih postignuća bez bližeg pogleda kakva su ljudska bića i kako njihove poslovne i lične ambicije utiču na ljude širom sveta - piše njegova ćerka. 

Ona je na svom nalogu na Tviteru najavila da će knjiga biti objavljena za nedelju dana i da je nervozna zbog toga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading