(VIDEO) Dron snimio potpuno IZOLOVANO AMAZONSKO PLEME!

Autor: rs.n1info.com

Razonoda

26.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji dron je snimio potpuno izolovano amazonsko pleme u Brazilu, prenose agencije. Funai, brazilska agencija odgovorna za održavanje izolacije domorodačkih naroda, objavila je prve snimke izolovanog amazonskog plemena u Brazilu u istoriji. Dron je snimio grupu ljudi na čistini usred amazonske prašume.

Funai je objavio da već nekoliko godina zna za ovo pleme i proučava ga iz daljine, ali nikada pre njegovi pripadnici nisu snimljeni. Video prikazuje ljude koji hodaju kroz prašumu i na čistini. 

Politika Funaija je da ne uspostavlja kontakt s takvim grupama, već ih samo nadzire. Agencija je izjavila da je pleme upoznato s spoljnim svetom, gradovima i farmama koje ga okružuju, ali se verovatno namerno izolovalo zbog traumatičnih iskustava. 

Agencija je dodala da se bori za zaštitu ovakvih zajednica i dosad je registrovala 107 izolovanih plemena u Brazilu. 

- Kada bi želeli kontakt s spoljnim svetom, našli bi način za komunikaciju s nama - izjavio je Bruno Pereira, koordinator proučavanja domorodačkih grupa u regiji. 

Pereira je dodao da nadzor ovakvih grupa omogućava Funaiju proučavanje njihove kulture. Rekao je da agencija još nije identifikovala ime snimljenog plemena. 

- Ovi snimci podstiču društvo i vladu na razmišljanje o važnosti zaštite ovakvih grupa - kaže predsednik Funaija Valas Bastos.

Video je snimljen prošle godine, ali he objavljen tek u utorak kako bi se zaštitio proces istraživanja, objavio je Funai.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading