Fejsbuk testira sistem za PREPOZNAVANJE GLASA!

Autor: novaenergija.net

Razonoda

26.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook navodno ponovo testira tehnologiju prepoznavanja glasa sa novom "Aloha" opcijom koja je tu da podrži ambicije koje platforma ima kada je ova tehnologija u pitanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, ta kompanija je originalno planirala pametne zvučnike, koji su takođe poneli ime "Aloha", ali su ti planovi odloženi, budući da je javnost zbog brojnih skandala izgubila poverenje u ovu društvenu platformu.

Ipak, Facebook se izgleda vratio glasovnoj tehnologiji, ali je ona tek u fazi testiranja, te će morati da prevali dalek put kako bi stigla do kvalitetnog digitalnog asistenta.

Tako "Aloha" trenutno može da pruži uslugu u okviru koje čita, te opisuje traženi tekst, pa još uvek ne predstavlja pravu konkurenciju za asistente poput "Alekse", ali bi u kombinaciji sa Facebook-ovim M asistentom, te najavljenim pametnim zvučnicima mogla da bude delić slike koja bi imala više smisla.

Pored toga, Aloha Voice Testing kod ukazuje i na eksterne Wi-Fi ili Bluetooth uređaje, što znači da bi "Aloha" mogao da bude deo većeg sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading