U Kanadi pronađeni FOSILI stari 23 MILIONA GODINA!

Autor: rs.n1info.com

Razonoda

24.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom arheološkog iskopavanja u kanadskoj provinciji Saskačevan pronađeni su fosili sisara koji su živeli pre 23 miliona godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Fosili su pronađeni tokom iskopavanja u Nacionalnom parku Graslends, a pronašla ga je grupa naučnika arheologa iz Kanadskog muzeja u Otavi.

Naučnici su u ovom nacionalnom parku 2017. godine prvi put pronašli kosti konja i nosoroga.

Vođa naučnog tima Daniel Frejzer je za kanadske medije kazala da su pronađene najmanje tri različite vrste fosila konja.

- Jedan od fosila je veličine srednjeg psa. Jako smo uzbuđeni jer smo pronašli i fosil mačke sličan pumi. Takođe, pronašli smo i kost vilice, ali nije reč o sisaru - kazala je Frejzer.

Dodala je da fosili stari 23 miliona godina pripadaju periodu miocena.

- Zaista smo veoma uzbuđeni i iznenađeni što smo ove fosile pronašli u Kanadi. Jer glečeri iz perioda ledenog doba su praktično sve gurnuli u jednu stranu. Ovakvi fosili u Kanadi su jako retki - rekla je naučnica i dodala da se arheološka iskopavanja nastavljaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading