Xiaomi isporučio 32 miliona telefona za tri meseca!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

24.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga četvrtina 2018. godine je za nama i kompanije nastavljaju sa objavljivanjem svoji finansijskih rezultata u ovom tromesečnom periodu. Najnoviji proizvođač telefona, koji je objavio svoju statistiku, jeste Xiaomi koji je u prvom tromesečju prijavio profit od 2,1 milijarde dolara (kao javna kompanija). Kineski proizvođač je uspeo da isporuči 32 miliona telefona između aprila i juna, ostvarivši oko 4,5 milijardi dolara prihoda.

RepublikaFoto: twitter.com/donovansung
Foto: Ilustracija

Dve trećine prihoda kompanije dolazi od pametnih telefona. Ostalo stiže od divizije koja uključuje pametne televizore, fitnes narukvice i druge kućne aparate.

Xiaomi je ostvario veliki uspeh na globalnoj sceni i sada 36% prihoda kompanije dolazi sa međunarodnih tržišta. Globalni rast iznosi 151% na godišnjem nivou, kako se ističe u izveštaju kompanije. Iako povećanje dolazi pretežno iz Indije, Xiaomi napominje da postoji napredak u Indoneziji i evropskim zemljama.


Možda ćemo u narednim mesecima videti još više povećanja, nakon objave Pocophone F1 telefona. Ovo je najjeftiniji model sa Snapdragon 845 čipsetom na tržištu i prema svemu sudeći spreman je da postane novi "flegšip ubica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading