ŽELITE SAMO LEPE VESTI: Gugl Asistent ima ovu opciju!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

24.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobre vesti neki smatraju ključnim delom uravnotežene "medijske ishrane". Međutim, često je teško zaobići sve negativne vesti koje se svakodnevno pojavljuju onlajn. Kako bi rešio ovo pitanje, Google želi da korisnicima olakša pronalaženje priča koje podižu njihovo raspoloženje i vraćaju veru u čovečanstvo. Tako je tehnološki gigant rešio da omogući Google Asistentu da na zahtev prikaže "dobre vesti".

RepublikaFoto: youtube.com/Google

"Reci mi nešto dobro" je nova eksperimentalna mogućnost za korisnike Asistenta u SAD-u koje je Google objavio u utorak na svom zvaničnom blogu, i pružaće dnevnu dozu dobrih vesti. Korisnici jednostavno treba da izgovore "Hej Google, reci mi nešto dobro" da biste dobili kratak rezime vesti o svemu dobrom što ljudi rade na svetu. Ove pozitivne priče će biti više od  nasumičnih iskazivanja ljubaznosti ili nesvakidašnjih životinjskih prijateljstva.

Priče će biti o stvarnim ljudima koji napreduju u rešavanju realnih problema sa kojima se suočavaju zajednice i svet uopšte, na primer kako je Island stao na put tinejdžerskom pijanstvu uvođenjem noćnog policijski časa i time što je ponudio kupone za decu da se upišu na vannastavne aktivnosti. Ove priče će se generisati iz različitih medijskih kuća, a uređivaće ih Solutions Journalism Network. Nova eksperimentalna mogućnost dostupna je na svim uređajima koji podržavaju Asistenta u SAD-u, a da li će i kada biti omogućena svima još uvek se ne zna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading