Tri kamere na više od 10 odsto pametnih telefona u 2019. godini

Autor: Republika

Razonoda

15.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće godine Samsung će proslaviti deset godina postojanja Galaxy S flagship serije i u skladu s tim želi da jubilarni telefon bude što reprezentativniji. Prethodni izveštaji sugerišu da će Galaxy S10 + imati tri kamere pozadi, a kasnije se saznalo da će imati dve selfi kamere.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Jučerašnji izveštaj iz Južne Koreje otkrio je kompletnu postavku S10+ kamera koje će se nalaziti na poleđini uređaja, imaće 16 MP regularnu kameru, 13 MP senzor sa telefoto objektivom, dok će treća kamera imati širokougaoni objektiv sa senzorom od 12 MP. Južnokorejska agencija ETNews izvestila je kako je Samsung u početku planirao da opremi samo jedan model iz Galaxy S10 serije sa tri kamere, ali su se planovi promenili i sada će obe varijante dobiti tri kamere.

Još jedan uređaj koji možda dobija tri kamere je sledeća iteracija Galaxy A serije, za koju se pretpostavlja da se zove Galaxy A9 (2019). Ako kompanija nastavi sa planom predstavljanja prvog uređaja iz srednjeg segmenta sa takvom kombinacijom kamera,to će u praksi značiti da će telefon raspolagati sa 32 MP + 8 MP + 5 MP sistemom. Izvor ne otkriva koji senzor će imati širokougaoni ili telefoto objektiv.

Analitičari predviđaju da će u 2019. godini više od 10% proizvedenih pametnih telefona imati tri kamere, s obzirom da će se LG i Samsung pridružiti Huawei-u u trci sa tri kamere. Povećanje broja kamera će dovesti do povećane proizvodnje senzora i poboljšanih poslovnih rezultata za proizvođače kao što su Samsung, MCNEX, CamSys i drugi, piše GSMarena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading