APPLE IMA NOVU IDEJU: iPhone uređaji bi mogli da se koriste kao pasoši?!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

12.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši telefoni su pretežno personalizovanii uređaji i u nekim situacijama već mogu da se koriste za identifikaciju. Međutim, Apple želi da ovaj segment podigne na novi nivo, sugerišući da bi se iPhone uređaji možda mogli koristiti kao pasoši.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Benchmark

Na ovo ukazuje nedavno otkriveni patent u kojem iPhone ima potencijal da se koristi kao pasoš uz pomoć sigurnog skladišta i upotrebe RFID-a. Patent takođe pominje kako postoji pojačana upotreba e-Passport uređaja. Oni predstavljaju pasoše sa ugrađenim čipom, u kojima se nalaze informacije o osobi, kao što je ime, datum rođenja, zemlja porekla i drugo. Ovo znači da ono što Apple sugeriše ne predstavlja novinu, već samo model u drugačijoj formi.

Svakako se radi o zanimljivoj ideji, gde bi korisnici bili u prilici da skladište sve svoje informacije u jednom uređaju, ali ostaje pitanje kako funkcioniše sigurnost za ovakve modele. Kako su smartfoni podložni hakovanju, malware-u, krađi, gubljenju i drugom, postavlja se pitanje ima li smisla da se koriste za nešto toliko senzitivno kao što je pasoš.


Ipak, treba napomenuti da je ovo samo ideja koju Apple ima i da ne postoje garancije da će je kompanija sprovesti u delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading