Epl, Fejsbuk, Jutjub ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Autor: Republika

Razonoda

08.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko velikih kompanija objavilo je da će ukloniti ili obustaviti distribuciju sadržaja ultradesničarskog medija "Info Vors" čiji je osnivač teoretičar zavera Aleks Džons.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

"Epl" je saopštio da je uklonio podkaste Info vorsa iz svoje „Ajtjuns“ elektronske prodavnice i aplikacija za podkaste.

"Autori i proizvođači sadržaja moraju poštovati naša pravila koja su veoma jasna, jer želimo da naši korisnici budu bezbedni", navodi se u saopštenju "Epla", a prenosi RTS.

Fejsbuk je takođe ukinuo naloge Aleksa Džonsa, osnivača Info vorsa. Džonsova retorika prema transrodnim osobama i muslimanima je takođe bila zapaljiva, što je jedan od razloga zbog kojih je Fejsbuk uklonio njegove sadržaje, prenosi Glas Amerike.

Svi treba da imaju pravo da izraze mišljenje, ali takođe želimo da svi korisnici Fejsbukabudu bezbedni. Zbog toga moramo da ukinemo sve sadržaje koji nisu u skladu sa našim pravilima, uključujući govor mržnje i ponižavanje drugih, navodi se u saopštenju kompanije Fejsbuk.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading