Facebook od velikih banaka traži podatke o računima korisnika

Autor: Republika

Razonoda

08.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook je nedavno od velikih banaka zatražio informacije o računima korisnika, a poput poslednjih transakcija, budući da planira lansiranje novih finansijskih servisa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Naime, radi se o američkim bankama JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i US Bancorp, od kojih je zatraženo da razmotre potencijalnu saradnju, a koja bi uključivala pružanje bankovnih usluga prekoFacebook Messenger-a, pa bi nove opcije mogle korisnicima da omoguće da na ovaj način proveravaju stanje na računima, te dobijaju različite informacije, kao i upozorenja o potencijalnim bankovnim prevarama.

Problem predstavlja pitanje bezbednosti, kada je deljenje informacija o korisnicima u pitanju, a naročito nakon Cambridge Analytica skandala. Iz Facebook-a su izjavili da podaci o bankovnim računima neće biti korišćeni u sklopu ciljanog marketinga, te da neće biti moguće da im se pristupi u bilo koje druge svrhe osim dogovorenih.

Druge velike tehnološke kompanije već su došle do ovakvih informacija, a poput Google-a i Amazon-a koji imaju svoje bankarske aplikacije, pa bi i Facebook Messenger uskoro mogao da postane jedna od tačaka u finansijskom životu korisnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading