Microsoft donosi Windows Hello na veb za pretraživanje BEZ LOZINKI!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

31.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft Edge pregledač sada podržava Web Authentication specifikacije, što znači da Windows 10 korisnici mogu da se loguju na sajtove uz pomoć Windows Hello funkcije.

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central
Windows Hello

Nova objava stiže kao deo Microsoftove inicijative da se kreira svet bez lozinki, jer Windows Hello omogućava logovanje uz pomoć crta lica, otiska prsta, PIN-ova ili čak prenosivih FIDO2 uređaja.

Dostupna u Windows 10 build 17723, CR verzija Web Authenticationa predstavlja ono što Microsoft opisuje kao "najkompletnija podrška za Web Authentication do sada", a tehnički zamenjuje lozinke biometrijom za veb-bazirane servise i onlajn plaćanja.

Microsoft upozorava da veliki broj korisnika i dalje koristi iste lozinke za različite servise, dok je kompleksnije fraze teško zapamtiti, što alternativne metode kao što je Windows Hello čini neophodnim.

Web Authentication za Microsoft Edge bi svim Windows 10 korisnicima trebalo da bude dostupan sa Redstone 5 ažuriranjem ove jeseni. Prema Microsoftovom planu, ažuriranje bi trebalo da bude završeno u septembru, dok će na korisničke sisiteme pristizati od oktobra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading