EVO KO DOMINIRA tržištem smartfona u Kini (vidi li iko Apple?)

Autor: benchmark.rs

Razonoda

27.07.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple je možda imao izuzetno drugo tromesečje kada je u pitanju tržište SAD, dok je Samsung brzo od Xiaomija preuzeo primat u Indiji. Međuti, izveštaj Canalysa još jednom potvrđuje da dva giganta i dalje ne mogu da se stabilizuju na tržištu Kine. Razlog ovoga je jednostavan - Huawei.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tokom juna Huawei uživa u ubedljivoj dominaciji na sopstvenom tržištu, a slede ga Oppo, Vivo i Xiaomi. Apple je i dalje u top pet proizvođača na najvećem smartfon tržištu, ali je nakon novog pada kompanija sada smeštena u kategoriju "ostali".

Huawei je uspeo da isporuči 28,5 miliona telefona u Kini tokom drugog tromesečja 2018. godine, čime je oboren ukupan rekord na tromesečnom nivou za tržište Kine. Istovremeno, kompanija ima i najveće tržišno učešće od 27 procenata, u odnosu na bilo kog drugog vendora.

Razdvajanje brendova

Zanimljivo je da je Huawei više uspeha imao sa svojim Honor podbrendom, nego sa modelima koji nose kompanijino ime u nazivu, što dodatno dokazuje da je razdvajanje dva brenda bila dobra poslovna odluka.

Ukupno gledano, isporuka telefona na tržištu Kine je i dalje u padu, mada tržište pokazuje znake poboljšanja. Nakon ogromnnog pada od 22 procenta tokom prvog tromesečja, brojke za drugo tromesečje pokazuju pad od samo 8% na godišnjem nivou.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading