Windows 10 i dalje instaliran na manje od 700 miliona uređaja

Autor: Republika

Razonoda

22.07.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft je tokom svog finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje fiskalne 2018. godine istakao da Windows 10 nastavlja sa konstantnim rastom. Međutim, operativni sistem je i dalje instaliran na manje od 700 miliona aktivnih uređaja. CEO Satya Nadella je istakao da je Windows 10 i dalje blizu 700 miliona instalacija.

RepublikaFoto: facebook.com/TechSource
Ilustracija

U martu smo prvi put čuli da je Windows 10 instaliran na blizu 700 miliona uređaja. Kompanija je tokom svoje Build konferencije zamalo rekla da Windows 10 ima preko 700 miliona instalacija, ali je odložila ovu objavu. Potom je u junu kompanija i objavila da je "desetka" instalirana na 700 miliona uređaja, ali je kasnije istakla da to nije tačno i da je slučajno objavljena pogrešna informacija.

Trenutno nije jasno ni šta Microsoft smarta pod "blizu", piše Neowin. Već gotovo četiri meseca se koristi ovaj termin, a ovo bi moglo da znači ili da stagnira stopa instaliranja operativnog sistema, ili da Micerosoft ima veoma širok raspon za termin "blizu".


Za sada se ne može sa sigurnošću znati koliko tačno postoji aktivnih Windows 10 instalacija, jer Microsoft nije preterano transparentan i rečit kada su podaci ovog tipa u pitanju i sve se svodi na kompanijine zvanične objave (ukoliko se one ne povuku).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading