Otkriveno šta znači P u Android P verziji

Autor: Republika

Razonoda

12.07.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svake godine Google pokuša da nas iznenadi imenom svoje nove verzije Android operativnog sistema. Ove godine nas očekuje Android P verzija, a iako je namera Google-a da bude misteriozan do samog kraja, mogući naziv softvera je procureo pre vremena. Zanimljivo je da nam naznaku naziva ne donosi Google već Huawei.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vest dolazi sa poljskog sajta tabletowo, koji objašnjava da je jedan od njihovih čitalaca odlučio da kontaktira Huawei korisničku podršku, kako bi saznao kada će Huawei P9 Lite mini (SLA-L22) dobiti Android 8.0 Oreo i/ili EMUI 8.0. Odgovor je bio da su za sada planirani samo sigurnodne zakrpe za ovaj model, ali kako se razgovor pomerao ka Huawei P9 Lite 2017 modelu, podrška je slučajno otkrila da će se Android P zvati Android Pistachio.

Ovo se poklapa sa jednom od ranijih priča Bloomberga, koji je sugerisao da će naredna verzija Google softvera nositi naziv Android Pistachio Ice Cream.

S obzirom na to da se radi o nezvaničnim informacijama, potrebno ih je uzeti sa rezervom. Moguće je da je Pistachio samo radna verzija za Android P, koju koriste samo Google zaposleni i partneri, dok je pravo ime i dalje skriveno do objave softvera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading