WHATSAPP RAJ ZA KRIMINAL!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

05.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz WhatsApp-a su objavili saopštenje u kojem stoji da je softver za enkripciju bio zloupotrebljavan od strane kriminalnih i terorističkih grupa, te da u kompaniji traže rešenje zahvaljujući kojem bi se u budućnosti pratilo ilegalno ponašanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

WhatsApp je zgodan za komunikaciju sa onima koji su daleko, budući da je besplatan, te omogućava neograničeno slanje poruka, kao i obavljanje poziva, a sve dok korisnik ima dobru Wi-Fi konekciju. Ovakav način razmenjivanja poruka popularniji je od onog koji, na primer, nudi Facebook Messenger, a verovatno zbog toga što WhatsApp funkcioniše i na telefonima slabijih performansi, te nije direktno povezan ni sa jednom društvenom platformom.

Aplikacija za razmenjivanje poruka, koja je u vlasništvu kompanije Facebook, ranije je već kritikovana zbog toga što pruža sigurno mesto za komunikaciju koja je u kontekstu kriminalnih radnji, a zahvaljujući end-to-end sistemu za enkripciju, koji onemogućava da se poruke dešifruju. U kompaniji kažu da tragaju za rešenjem ovog problema, te nude nagradu od 50 hiljada dolara, a za ideje koje bi taj proces ubrzale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading